Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder

Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Redigera mina bilder

hjälp med redigering

2018-04-23 17:46 #0 av: Janssonlisa

Hej! någon med redigeringskunskaper som kan hjälpa mig få bort personerna i bakgrunden? gjorde dem suddiga så de inte ska behöva bli utlagda på sidan utan vetskap... hoppas det inte försvårar något. Tack!

Anmäl
2018-04-24 09:58 #1 av: JazzBass

Hej,

Här kommer två alternativa redigeringar. Det är alltid svårt att skapa innehåll bakom det som ska tas bort, så jag tänkte att det kanske är bäst att göra bakgrunden suddig och beskära bilden så hårt som möjligt. Den första är med lite kraftigare utsuddad bakgrund, och där rörde jag inte den slarviga utsuddningen av huvudena i bakgrunden. Det gjorde jag dock i den andra versionen, där jag också kunde låta bakgrunden vara lite mindre utsuddad. Tyvärr är det lite "glow" över bilderna, jag är inte så bra på att göra sånt här utan att få den effekten samtidigt. Men jag ser hellre det än att nåt ser hårt inklippt och konstigt ut. 

Redigeringarna är lite slarvigt gjorda, men i princip har jag bara duplicerat bottenlagret (själva bilden) två gånger, efter att först ha beskurit den. På det översta lagret behöll jag bara huvudpersonerna, allt annat innehåll tog jag bort och gjorde kanten mjuk med mjuk pensel (eller snarare suddgummi). På det undre lagret fixade jag på den andra versionen först som sagt huvudena i bakgrunden så de skulle se lite bättre ut, på första gjorde jag som sagt inget sånt. Sedna lade jag på en gaussisk oskärpa (med olika styrka i de båda versionerna) som gjorde hela lagret suddigt. Det understa lagret, ursprungsbilden, lät jag vara kvar. (Alltid bra att ha kvar det om man behöver göra om nåt, vilket jag nu också gjorde). 

Vill man att bilden ska se så naturlig ut som möjligt kanske det allra bästa skulle vara att bara beskära originalbilden, istället för att trixa så mycket med bakgrunden.  I och med att du nu hade suddat bort huvudena själv så behövdes dock lite mer arbete.

Lägger in bilderna i skilda inlägg så det är lättare för dig att ladda ner dem. Här är som sagt första versionen:

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-04-24 09:58 #2 av: JazzBass

Andra versionen:

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-04-26 08:27 #3 av: Janssonlisa

Jag tycker det blev bra, Tack snälla för hjälpen!! Blomma

Anmäl
2018-04-26 20:48 #4 av: Veda

Testade, men ser att bilden inte blir så bra när man förstorar. Man måste jobba mer med kanterna om man ska få till det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.