Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Solnedgång

2018-03-20 21:50 #0 av: Moalinn

Det här med att fota är ju något jag har hållit på med länge och jag känner mig ganska säker på den biten. Det jag är mindre säker på är just landskapsbilder, något jag försökte mig på några gånger under 2017 och tyckte det var roligt men det kändes som att det saknades något. Den här gången tog jag med mig min syster och systerson ut till havet för att fota solnedgången, med en baktanke att systersonen inte alltid kan hålla sig ur bild. Tycker själv om bilden väldigt mycket, då den visar något mer än bara solnedgången  men frågan är - Vad tycker ni? Glad

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2018-03-20 22:23 #1 av: VSK

Jag tycker det är en riktigt tjusig bild. Fick man önska nåt så hade jag velat ha barnet mer till vänster i bild. Tycker det ser ut lite som horisonten lutar åt höger (är säkert synvilla). 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-03-24 19:01 #2 av: Stigfinnaren

En tjusig bild.  Jag gillar solnedgångsbilder och dess ljusfenomen. Jag har några gånger tagit bilder vid solnedgång alt. soluppgång där barnen nästan täcker solen. Det kan bli rätt bra också.

Anmäl
2018-03-28 07:55 #3 av: JazzBass

Jag gillar bilden, och att du lämnat så mycket utrymme till vänster som ger en känsla av rymd. Vill inte ha personen närmare mitten, tycker den är bra så här.

Det enda negativa är att jag personligen tycker du har dragit lite onödigt hårt i kontrasterna. Det är dock ändå detaljteckning så gott som överallt vad jag kan se (gillar inte att ty mig till histogram och sånt för att avgöra dylika saker - det är vad man ser som räknas, åtminstone om man sitter vid en hyfsad skärm), så jag räknar inte det här som nåt stort problem. Vill du trycka upp bilden kan det hända att det lönar sig att ljusa upp den lite för att man ska kunna skönja detaljerna i skuggorna lika bra som på dataskärmen. Våra skärmar ju lyser till skillnad från papper/canvas/bild på projektorduk vilket påverkar hur bra vi uppfattar just detaljer i de mörkaste områdena.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.