Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Bildhantering

visning av bilder i digital fotoram

2018-03-04 17:46 #0 av: Affi

Hej. Jag har köpt en ny digital fotoram, enkel och inte så dyr.  Säger att den visar Bildformat JPEG och jag använder mig av ett vanligt usb. Har "laddat" mitt usb med ca 350 bilder men skärmen visar bara 147 av dem. Varför??? Den visar inte de kort som det står IMG på (tror att det är de som jag tagit med min systemkamera). Har provat att förminska korten men det hjälper inte, kan jag "göra om dem" på något annat vis? Är inte så bra på det här med foton!!! HJÄLP MIG, BLIR TOKIG!

Anmäl
2018-03-05 07:46 #1 av: JazzBass

Blir lite gissningar här, men har du kollat att alla bilder är i samma folder och att alla är av filtypen jpeg och inte t.ex. png eller nån slags råformat? Har du läst manualen för fotoramen, om det står nånting om hur stora mängder data den kan hantera?

Om du använder nåt bildhanteringsprogram med exportfunktion skulle det sannolikt vara smart att exportera bilderna därifrån med nytt namn till USB-minnet, och med en bildstorlek anpassad till den digitala fotoramen. Kolla upp vad skärmen har för upplösning i pixlar och ställ in exportmåtten enligt det. Det förminskar antagligen bilderna en hel del så att det ryms fler bilder på minnet. 90-95% kvalitet räcker långt. Erbjuder exportfunktionen även en möjlighet till efterskärpning av bilderna (åtminstone Lr har detta), använd gärna den, men helst med låg eller medelstyrka.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2018-03-09 20:14 #2 av: Affi

Ah, efter mycket huvudbry råkade jag döpa om ett foto å då visades det helt plötsligt, så det slutade med att jag döpte om ca 170 foton, 1,2,3,4 osv då funkade det 😊

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.