Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Extra kompakt systemkamera

2017-11-14 10:56 #0 av: MagArne

Har idag en Nikon D700 fullformatskamera med ett gäng äldre f/2.8 objektiv.

Allt fungerar utmärkt men utrustningen är på tok för stor och tung för att jag ska orka släpa med mig den. Reser en del och då oftast lätt med bara handbagage vilket gör att en D700 blir klart osmidig. Fjällvandrar en del också och även där är en D700 för stor och tung.

Fotointresset är inte lika stort längre så vet inte om det ens behöver vara en systemkamera utan en riktigt vass kompaktkamera kan kanske fungera det med.

Vad har ni för tips och tankar kring en potent resekamera med en hel del inställningsmöjligheter?
Budget ca 15.000kr inkl ett objektiv.

Anmäl
2017-11-14 11:30 #1 av: VSK

Om du kan nöja dig med en kompaktkamera och den inte behöver vara stöttålig eller vädertätad så skulle jag lätt rekommendera Panasonic Lumix LX100. Där har du manuella vred och knappar för det mesta. 

Den har några år på nacken men är en riktigt bra kamera. Har själv en sån med två original batterier. Tyvärr så används den inte så mkt då jag mest fotar med min andra kamera. Den här är tänkt som backup/resekamera.

Har knappt använt kameran men det enda negativa jag kan komma på (förutom att den ej är vädertätad) är att zoomen blir lite trött när det är kallt (vintertid) men så är det ju för alla såna här kameror. 

Ser ingen anledning till att köpa dyrare kompakt än denna såvida det inte är nåt speciellt som den här modellen inte kan uppfylla. Har svårt att se man får bättre kamera som inte är större, väger mer och är dyrare.

http://www.kamerabild.se/tester/kameror/panasonic-lx100-manuell-filmkung

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.