Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering

Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Bildhantering

Kamera till mobiltelfon?

2017-09-26 20:39 #0 av: 134643

Hejsan! Om några veckor åker jag iväg och backpackar. Kameran ska följa med, men datorn ska antagligen inte det. Så nu försöker jag hitta bästa lösningen på att överföra, redigera och spara bilderna jag tar.

Jag fotar i raw, och idealiskt skulle jag vilja ha ett exemplar som jag direkt kan fixa till och skicka vidare till instagram, och ett som jag kan skicka till gdrive (funkar det att spara råfiler på google drive?) och redigera ordentligt när jag kommit hem.

Hur löser jag det här? Det finns ju en sladd för att överföra bilder till mobilen från kameran, men har inte använt det tidigare så jag vet inte hur det fungerar. Jag undrar alltså rent krasst om det går att från mobilen spara råfilen på gdrive, göra en kopia av den och redigera kopian i lightroom på mobilen? Eller är det bättre att fota i raw+jpeg redan från början?

Får ta mig in till stan och prata med någon annars, men jobbar så himla mycket och det är så smidigt att bara beställa hem från nätet. Så om någon har erfarenhet av det här är jag supertacksam! :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2017-09-27 20:02 #1 av: Carrosh

Jag hade nog satsat på raw + jpeg under resan, då jag antar att du vill ha en ordentlig skärm sedan att redigera bilderna på efter resan, men kunna dela ett par guldkorn under resans gång - vilket lätt går att göra med jpeg om du hittar något smidigt sätt att föra över från kamera till mobil. För enklast möjliga lagring hade jag, om jag var du, haft med mig ett par stycken minneskort, så du slipper krångla med överföring och begränsad lagring via molntjänsten (såvida du inte köpt mer lagringsutrymme förstås). Har du NFC på kameran? Annars kan ju ett alternativ vara att köpa ett par micro-sd och en adapter som går att använda i kameran. Då får du ju lätt tillgång till bilderna i mobilen bara genom att sätta i det micro-sd du vill föra över ifrån i mobilen.

Hoppas detta var till någon liten hjälp iaf. :)

Anmäl
2017-10-10 11:26 #2 av: 134643

#1 Tack! Köpte hem en sladd ändå och har nu kunnat testa mig fram lite. Det verkar som att det fungerar med att fota i raw, ladda över allt på mobilen, vilket automatiskt backas upp i google photos och google drive. Sen kan jag direkt fixa till bilden i mobilen, samtidigt som råfilen ligger kvar på google photos/drive.

Men tack för hjälpen!

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2017-10-12 09:24 #3 av: MagArne

Vad har du för mobil?

Anmäl
2017-10-12 15:43 #4 av: 134643

#3 IPhone 5 :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2017-10-12 16:37 #5 av: MagArne

Du kan söka på t.ex. Lightning to SD card reader på youtube så borde du få flertalet träffar där de testar att föra över bilder till iPad/iPhone

Klurar själv på denna lösning till en resa. Fast kommer troligtvis skaffa en iPad

Anmäl
2017-10-12 19:49 #6 av: 134643

#5 Ja, precis, det är en sån jag har. Funkar bra tror jag!

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.