Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Fotografera makro & stillbilder. Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Osäker på vilken kamera jag ska köpa.

2017-07-16 15:07 #0 av: Niseeu

Jag ska köpa en ny kamera och jag kan inte bestämma mig för vilken jag ska köpa det står emellan Canon eos 1300d och 750d.

Jag vet att 750d är bättre än 1300d kameran men är det värt pengarna? Det är ju som sagt skillnad på priset jag är nybörjare och har inte så mycket erfarenhet än och vet samtidigt inte hur mycket Jag kommer använda kameran. Jag har blivit så osäker velat fram och tillbaka nu mellan kamerorna och kan bara inte bestämma mig.

1300d kanske blir perfekt för mig men så tänker jag om och blir osäker då Jag som sagt kollat in 750d en del också. Jag kommer fotografera djur och i naturen men även lite porträttbilder.

Jag hoppas att någon här kan dela med sig om sina kunskaper kring kamerorna och vilken kamera som skulle passa mig bäst samt om det är värt för mig att lägga extra pengar på 750d eller om jag skulle ha ungefär lika bra användning av 1300d kameran.

Anmäl
2017-07-17 10:01 #1 av: Kameratrollet

Canon 200D finns också. Största skillnad mot 750D verkar vara att autofokuspunkterna i den optiska sökaren inte är korsformade och att 750D har 19 punkter mot 9.

1300D och 750D saknar bägge dual pixel AF vilket innebär långsammare autofokus via skärm jämfört med 200D.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.