Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Adapter till objektiv

2017-06-05 22:46 #0 av: Cheapo

Hej!
Jag har en gammal Canon eos 350 d som har gett upp, men har en del objektiv till denna. Min pojkvän har en Sony alpha a37, och det jag funderar på nu är om det finns någon adapter där jag kan använda mina canonobjektiv på hans Sony? Har sett på ebay att det finns adapter, men då står det att det är EF-adapter, men min Canon har Ef-s. Funkar detta iallafall? Eller någon annan som vet hur vi kan gå tillväga? :)

Anmäl
2017-06-05 23:25 #1 av: JazzBass

Kortfattat: Knappast värt besväret.

Längre svar: Om objektiven har bländarring och du är beredd på att fokusera manuellt så kan det gå att få dem monterade på Sonykameran. Du kan ju använda EF-objektiv också på en cropkamera som EOS 350D, du behöver inte använda EF-S-objektiv, så det skulle vara ologiskt om dina objektiv inte gick att montera med adapter. Det som kan bli problematiskt, utöver bländarjusteringen och manuella fokuseringen, är dock om registeravståndet inte tillåter en adapter mellan kamera och objektiv. Om adaptern saknar linser så måste registeravståndet matcha väldigt bra för att man ska kunna fokusera både vid närgränsen och mot "oändligt". Om den dock har en lins eller flera så korrigerar sannolikt dessa för det här, så det funkar. Men jag tror det är rätt osannolikt att man skulle orka med det hela i längden, även om man skulle få allt (utom autofokusen) att funka, tyvärr.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.