Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

(M) Chinchilla

2017-06-04 09:42 #0 av: Niiinah92

Hade varit schyst med lite kritik på denna bilden.

Anmäl
2017-06-06 10:22 #1 av: JazzBass

Trevlig 'pose' och en fin chinchilla, men tyvärr är det annars mest negativ kritik jag har att komma med den här gången. Det positiva är dock att det mesta går att åtgärda för att bilden ska bli åtminstone hyfsat bra. 

Det jag stör mig mest på i bilden är att den är så mörk upptill och ljusast nertill. Ansiktet och uttrycket är nästan alltid det intressantaste i en sån här bild, och man borde sträva till att få dem tillräckligt ljusa, då det är de ljusaste delarna som blicken dras mot. Blicken vill alltså här vandra bort från det intressanta och istället fästa sig vid de ovidkommande detaljerna nere, som både är ljusare och färggladare än resten av bilden. Dessutom är bilden överlag för mörk vilket gjort att alla mörka delar nästan ser svarta ut.

 För att åtgärda allt det här kan man prova ljusa upp huvudet och mörka ner kanterna, speciellt nedre delen. Det torde lättast åtgärdas genom att ljusa upp bilden ganska mycket, helst genom att lyfta gråpunkten ganska mycket och svartpunkten lite grann, och att lägga på en vinjettering med centerpunkt på huvudet. Jag testade faktiskt göra precis det här i gratisprogrammet paint.net, och jag tyckte det blev rätt hyfsat. Ökade också mättnaden lite grann. Om du ger tillåtelse så kan jag lägga upp min bearbetade version av bilden också. 

Sista punkten med kritik på det tekniska så har att göra med bildskärpan. När man klickar upp bilden och ser på den i större storlek, så märks det ganska tydligt att den lider av en del skakoskärpa. Denna oskärpa skulle troligtvis också märkas i en större utskrift på typ A4, men annars är den nog tillräckligt bra för utskrifter/visning i mindre format så som här ovanför direkt i tråden, eller utskriven på 10x15cm fotopapper, eventuellt också 13x18cm. En bearbetad version av bilden skulle säkert tåla att ramas in. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2017-06-06 10:36 #2 av: Niiinah92

Tack för kritikenGlad Jag är superdålig på att redigera osv. så denna lät jag vara som den var. Du får gärna lägga upp din bearbetade bild.

Anmäl
2017-06-06 11:30 #3 av: JazzBass

Okej. Så här blev den. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2017-06-13 21:47 #4 av: n00bArtWork

Less is more, dvs ha så lite i bild som möjligt så motivet blir det ögonen dras till istället för växterna i botten på bilden.

Älskar alla morrhår :)

Anmäl
2017-07-04 13:54 #5 av: Chilinöt

Jag tycker faktiskt bättre om orignalet för att vara ärlig. Tycker blommorna gör bilden mer intressant till och med. Ljusväxlingen gillar jag också. Så det är väl mer smaksak kanske.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.