Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Kamerahus

2017-05-16 09:00 #0 av: Mixxie

Har en canon 550D nu men skulle vela kolla på möjligheter till att uppdatera den! Vad för kamerahus skulle ni rekommendera?
Eller lönar det sig att uppdatera? Har det billigaste 70-200 objektivet samt 15-85 och 50 f 1.8.

Anmäl
2017-05-16 12:00 #1 av: Martin

Det finns många möjligheter till att uppgradera den (om du menar att köpa något nytt som skulle kunna anses vara bättre).

Om det lönar sig? Beror på vad du är ute efter och vad det innebär för dig med "lönar sig".

Vad skulle du vilja få ut av en uppgradering? Svaren på den frågan är nog de svar som bäst kan avgöra om det finns en anledning att göra det eller inte.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2017-05-16 12:44 #2 av: JazzBass

Det beror på vad du ser för begränsningar med din nuvarande kamera, om det är värt att uppgradera eller inte (uppdatera = installera ny programvara). 

Nyare kameror presterar säkerligen bättre på höga isotal, så om du ofta behöver det är det sannolikt bra att byta, inte minst om du tjänar pengar på ditt fotograferande. Mer avancerade modeller har mer sofistikerad autofokus, bättre sökare och mer inställningsmöjligheter, så om detta är nåt du känner du behöver så är det sannolikt vettigt att byta om du tycker skillnaderna är värda det du hamnar att punga ut för bytet.  Har du däremot inte helt koll på vad du vinner på ett nytt hus känns det kanske mindre motiverat att byta. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2017-05-16 22:02 #3 av: Mixxie

Jag undrar om det går att få bättre bildkvalite eller om det helt och hållet hänger på objektivet? Fotograferar mest som hobby men skulle vara kul att utveckla det till något mer i framtiden.

Vad för modeller skulle ni rekommendera? har varit oaktiv innom foto i flera år nu och har ingen koll 😂

Anmäl
2017-05-23 08:46 #4 av: Martin

Det går absoluta att köpa en kamera med bättre bildkvalitet än Canons 550, även om den inte är dålig så har den några år på nacken och tekniken har gått framåt.

Men det handlar också om vad du är beredd att betala. Det kanske kan ge dig mer med ett nytt objektiv än med ett kamerahus. 

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.