Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Fotografera makro & stillbilder. Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Canon eos 1200d

2017-04-04 14:59 #0 av: Superpowerjess

Hej!

Jag går och funderar på att köpa en ny systemkamera och har fastnat lite för Canon  EOS 1200D. Är det någon här i gruppen som använder sig av just den kameran? Vad tycker ni om den, bra/dålig? Är det något som inte alls är bra med den?

Langa era åsikter och hjälp mig med mitt val! Skrattar

Anmäl
2017-04-04 15:30 #1 av: JazzBass

Jag kan inte säga nånting specifikt om just den kameran, men jag hjälper annars gärna till. Jag tycker du ska ställa dig själv några frågor innan du bestämmer dig. Vad är det som enligt dig kännetecknar en bra kamera? Vad vill du fotografera? Hur mångsidig vill du att kameran ska vara utan extra anskaffningar? Har storleken betydelse? Snabbheten? Har du intresse att sätta dig in i fototeori och själv styra hur bilderna blir via manuella inställningar, eller vill du hellre hålla dig till automatik?

Till skillnad från för ca 5-10 år sen finns det idag flera goda alternativ till de traditionella ganska stora och klumpiga spegelreflexkamerorna (DSLR) som ger likvärdig bildkvalitet, och vad som är bäst lämpat för en själv beror mycket på vad och hur man vill fotografera och hur ambitiös man är. Själv har jag ett relativt komplett kamerasystem byggt kring en stor Nikon fullformatskamera, men om jag idag skulle köpa ett helt nytt system hade jag mycket sannolikt gått in för en liten men kraftfull spegellös kamera istället. Tiderna har ändrats och DSLR:arna är inte längre samma självklara val för den fotointresserade som de tidigare har varit.  Men en sån kan förstås ändå vara det bästa för just dig.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2017-04-04 15:47 #2 av: MagArne

Har någon i familjen eller din nära bekantskapskrets systemkamera kan det vara värt att köra på samma fabrikat. Då kan ni låna objektiv och annan märkesspecifik utrustning av varandra.

Annars håller jag med JazzBass att de nya spegellösa kamerorna är helt klart värt att titta närmre på för att hålla nere vikt och volym på utrustningen. Även jag har en stor och tung Nikon fullformatskamera som jag älskar när jag använder den men hatar när jag släpar runt på den.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.