Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic

Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
OT - Off Topic

Har ni det här Fototältet?

2016-11-30 17:45 #0 av: micki78

Jag såg det här fototältet och undrar om någon har använt det och vet om det är bra, dvs lyser led -lamporna upp hela tältet utan skuggningar så som det ser ut på deras originalbild. Tänkte använda min kompaktkamera i så fall.

Är sugen på att eventuellt köpa det här: http://kaffebrus.com/produkt/orange-monkie-foldio2

- Jag har alltid haft det svårt att få till bilder med en vitbakgrund, jag är inte så duktig på redigering heller. Jag inser att det är kamera inställningarna som är viktigt vid fotograferingen. Men en sak förstår inte jag, Led lamporna i tältet är ju 5700 kelvin, men när jag ställer in kelvin 5700 på kameran blir bilderna bara gula. Ska man inte använda den inställningen när man har led lamporna 5700? om så, varför blir bilderna gulorange?

Anmäl
2016-11-30 17:54 #1 av: tlover

Jag har inte det tältet men ser direkt två saker jag skulle störa mig på med denna.

  1. Man kommer att se "skarvarna" på sidorna om man inte redigerar bort dom eller fotar riktigt små grejer
  2. Det verkar riktigt litet, jag har märkt att mitt fototält (som är större än det du länkat till) är för litet och då fotar jag ofta bara te och tekannor. Men vill jag fota tex en tekanna i glas så vill jag få in svarta skärmar på sidorna utanför bild för att det ska se bättre ut och det skulle vara totalt omöjligt i det du länkade till

Visst jag har inte testat den så jag kan inte svära på att det skulle bli så men enligt vad jag såg på bilderna skulle det vara så

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-11-30 18:21 #2 av: micki78

#1

Jo det har du rätt i, skarvarna. På bilden ser ju tältet så upplyst ut så jag tänkte att skarvarna inte skulle synas, men det blir nog inte så ljust som det ser ut på bilden.

Ja det är lite litet, mitt fototält jag har i dagsläget är 60 gånger 60. Problemet med det är skuggorna. Jag har 2st små led lampor på vardera sida om fototältet och dom täcker inte hela ytan, det blir för mycket skuggor. Sen är tältet svartvitt och ger lite skuggor från det.

Har du något tips på bra fototält med bra lampor som täcker hela ytan?

Anmäl
2016-11-30 18:30 #3 av: tlover

#2 Jag vet inte, jag har ett fototält som antingen är detta eller som är liknande och det funkar väl ok men jag skulle hellre vilja ha ett fotobord (tror jag det heter).

Är dina lampor samma temperatur som vanligt solljus eller molnig dag? Jag skaffade en sån lampa så att jag kan använda ett fönster som en lampa (så att jag slipper stänga ute dagsljuset då jag fotar. Jag har däremot bara en större lampa men har inga stora problem med skuggor. Kanske skulle det vara värt att helt enkelt skaffa lampor med "solljustemperatur" och på så sätt få mer ljus (och mindre skuggor).

Denna bild är tagen med min lampa och mitt fototält och jag tycker själv att det inte är skuggorna som är problemet

Men jag måste erkänna att jag inte är superhaj på produktfoto än

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-11-30 19:02 #4 av: micki78

Tycker din bild brev bra, att bilderna blir ljusgrå är helt okey för mig då det är lättare att redigera vitt. Mitt problem är skuggor, och att bilderna blir ljusrosa eller Gul/orange aktiga. Kikade på din webbshop och tycker bilderna ser bra ut, du har verkligen fått till vita bakgrunder.

Mina små led lampor är dagsljus om jag inte minns fel. Jag har även stora bygg lampor men dom ger samma ljusrosa sken tyvärr. Jag hinner tyvärr aldrig fota på dagtid, utan måste fota i mörker med lamporna bara.

Är din stora lampa med solljus?

Anmäl
2016-11-30 19:43 #5 av: tlover

#4 Skuggor gissar jag kan ha att göra med att ditt fototält är svartvitt. Jag tror inte det hjälper iallfall.

Har du samma temperatur på alla lampor du har i rummet? Det ska vara viktigt vad jag förstår, så att blanda in bygglamporna är nog inte så bra.

Nu vet jag inte hur mycket man kan göra med en kompaktkamera men kan du vitbalansera? Innan jag lärde mig det (och då jag använder lampor med olika temperatur i rummet) blev bilderna i alla möjliga färger (se bilder sista är en ok/bra bild)

Min stora lampa är i dags/solljus även om jag har en annan än den jag har på foto i #3 om jag minns rätt (tror jag använde en växtlampa då Skrattar)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-12-01 17:52 #6 av: micki78

När jag fotar på kvällstid när det är mörkt ute så har jag endast fotolamporna tända, jag använder antingen bygg lamporna, eller de små LED-lamporna, men aldrig tillsammans.

Kamerainställningarna är på vitbalans auto då alla andra inställningar som molningt,soligt,kelvin 5700 osv blir antingen orange eller blå. Så vitbalans auto är den bästa trots att den blir ljusrosa.

Gillar den sista bilden du lade upp här, om jag ändå lyckades med det!:)

Jag fick tipset på Bildredigering ifokus att ställa in vitbalansen mot ett vitt papper, jag gjorde det med det blev inte heller bra. Så det känns lite hopplöst. Min kamera är ju ändå ganska ny och kostade nästan 3000kr så det borde ju inte vara det som är problemet. Den är ju ingen värsting men borde  inte vara dålig heller.

Jag undrar om det blir bättre om jag köper mig ett helvitt fototält i stället? , är även lite sugen på att köpa större lampor då som täcker hela ytan på tältet. Men fortfarande finns ju problemet kvar, att bilderna blir ljusrosa.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.