Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Modellfoto

2016-11-20 12:56 #0 av: hydman

Oklart om modellfotosidan är helt stendöd. Men det verkar nästan så. Någon som vet?

Anmäl
2016-11-20 22:27 #1 av: vendelay

Sajtvärden är aktiv, om än inte på sajten Modellfoto. Skicka ett PM och fråga! 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-20 22:34 #2 av: JazzBass

Det verkar ha varit väldigt låg aktivitet där en längre tid redan. Vill du diskutera modellfoto är du förstås välkommen posta inlägg om det här också, då också den här sidan skulle behöva få en liten aktivitetsboost. Den har sjunkit ganska mycket de senaste åren av olika skäl, men ännu lever den i alla fall. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-23 21:16 #3 av: leemland

Ja modellfoto är mer eller mindre död nu. Känner att jag inte har kunskapen att driva den och tyvärr så fick medarbetaren/ han som startade sajten en stroke tidigare i år. 

Skulle någon vilja ta över är som värd är de  självklart välkomna att göra det. Glad

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-24 08:11 #4 av: hydman

Nja, jag är inte intresserad. Jag förstår egentligen inte poängen med att dela upp foto i fler forum. Istället för att få 1 som funkar OK så får man nu flera som funkar mindre bra. 

Anmäl
2016-11-24 12:19 #5 av: leemland

De var bara en allmän uppmuntran om någon vill ta över . (om du kände dig "tvingad" eller så) 

Som sagt var det ju en annan som startade sajten, och om jag förstått de rätt så verkar det som om han jobbat med modellfoto.  Och han ville lyfta fram de då han såg det som ett stort ämne. (tror jag iaf) 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2016-12-18 13:11 #6 av: hydman

Postar några modellplåtar. Modellen heter Julia Yaroshenko. 

Har inte jobbat i studio så länge men tycker det är ett mycket intressant område. Lite synd att det inte går att få fart på detta. 

Anmäl
2016-12-19 07:17 #7 av: hydman

Har som sagt inte jättestor erfarenhet. Men man måste ändå dra slutsatsen att saker och ting blir lättare med en modell som vet vad den gör. 

Anmäl
2016-12-25 08:11 #8 av: Martin

Har inte ngn erfarenhet alls på området men har i alla fall köpt min första externa blixt för att få lite fart på det. Men blir väl inte studio utan mer lite hemmafixeri, inga bakgrunder osv (i nuläget i alla fall) så får vi se om vi får smak för det och vidareutvecklar det vartefter.

Två bra foton med stämning och bra kontakt tycker jag. Antingen vet du eller modellen eller rent av ni båda vad ni sysslar med. Men jag kan mycket väl tänka mig att det blir enklare med en modell som vet vad han eller hon vill och som själv kan vara med och ge förslag och tips.

Hur har du ljussatt? 

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2017-01-07 17:59 #9 av: hydman

Jo, modellen vet i alla fall var hon pysslar med. Bilderna är från en workshop med Joakim Karlsson. 

Stor octa tv och lite fyllnad ovanifrån + bakgrund. 

Anmäl
2017-01-07 18:02 #10 av: hydman

Det är alltid kul och utvecklande med utrustning. Skapar ju givetvis möjligheter i sig. Ett av "problemen" med studioutrustning (i mitt fall) är att de tar plats och eftersom jag inte har någon fast studio eller liknande blir det alltid lite jobb att dra upp och ned. Möjligen är detta ett av mina framtida projekt, att skapa studio. 

Nu är det ju förvisso inget måste att jobba med blixtljus för modellfoto. Postar ett par bilder tagna i naturligt ljus. Därmed inte menat att dessa är optimala exempel på något sätt. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.