Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Jupio batterigrepp vs Nikon original

2016-09-13 15:07 #0 av: MarHai

Är det någon som har erfarenhet av Jupio? Sitter och kollar på batterigrepp och funderar på hur stor skillnad det är på original och jupios.

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2016-09-13 15:16 #1 av: MagArne

Vilken kamera tänker du bestycka?
Vilket batteri tänker du bestycka batterigreppet med?
Vad är ditt syfte med batterigreppet?
En del kameror krävs det ju t.ex. batterigrepp och ett specifikt batteri för att snabba på seriebildstagningen.

Anmäl
2016-09-13 15:23 #2 av: MarHai

Nikon D500.  EN-EL15. 
Jag har batterigrepp både för bekvämligheten skull samt för extra batteritid.

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2016-09-13 15:24 #3 av: JazzBass

Vet inget om Jupio, men tillräckligt dålig erfarenhet har jag av piratgrepp jämfört med Nikons original att jag aldrig mer kommer köpa nåt annat än original. Min kära D700 började bete sig väldigt märkligt med piratgreppet speciellt när batterierna i greppet började sina. Efter en exponering låste sig inte spegeln i rätt läge mer utan blev och hänga löst och kameran gick inte att ta bilder med. Jag fick skruva bort objektivet och trycka tillbaka spegeln i rätt läge igen. Tog en ny bild och så var den lös igen... Jag var redan på väg till kameradoktorn när jag väntandes i bilen på färjan kom på att testa utan greppet. Vips var problemet borta.

Orsaken till att jag skaffade ett piratgrepp var förstås priset. Jag fick också ett nytt när jag reklamerade det första, men det andra var lika dåligt. Då lät jag det vara borta tills jag hittade en annons på ett förmånligt begagnat batterigrepp med extra kraftigt originalbatteri i gott skick. Med det greppet funkade kameran precis som den skulle, och dessutom var originalgreppet väsentligt stadigare byggt.

De flesta andra jag talat med har inte haft några problem med sina piratgrepp, ens av samma märke som mitt var (Meike) till samma Nikon D700, så vete sjutton var problemet var, men jag fick ändå tillräckligt dålig smak av piratgrepp att jag kommer att hålla mig till original i fortsättningen.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-09-13 15:37 #4 av: MarHai

Tack JazzBass för ditt svar. Då blir det ett originalgrepp :)

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2016-09-13 21:42 #5 av: VSK

Ts, tänk på att D500 endast funkar med originalbatterier. Men det är väl bara en tidsfråga innan det är åtgärdat. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2016-09-14 09:15 #6 av: Harahapsson

Håller med Jazzbass till 100%, vet att batterigrepp till 500 är rent ut sagt svindyrt men originalgrepp är av  samma kvalite som kameran. Har provat olika piratgrepp och de är absolut inte av samma kvalite. Som man brukar säga, man får vad man betalar för.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.