Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Nikon D3300

2016-09-11 08:34 #0 av: Annette

Jag behöver köpa ny kamerautrustning och hittade detta alternativ

Är det ett bra pris?

För- och nackdelar?

Åsikter om webbutiken mottages också gärna. 


Anmäl
2016-09-12 09:21 #1 av: MagArne

Låter som om du redan har eller tidigare ägt en fotoutrustning? Vad för någon?

Anmäl
2016-09-12 10:18 #2 av: JazzBass

Rajala är en pålitlig affär, Finlands största och äldsta kedja för fotoutrustning. Har hört lite kritik angående deras lagerstatus i Sverige för några år sen men annars har det alltid gått att lita på dem, i alla fall i Finland var jag bor. (Har aldrig handlat från Rajala i Sverige). Lite höga priser tycker jag dock de har haft, och de lägger gärna upp priset produkten hade vid lansering i parentes så det ser ut som att priset skulle vara kraftigare nedsatt än det faktiskt är, speciellt om kameran fått nån efterföljare.

Angående kameran så är jag inte så insatt, men det är ju en så kallad instegskamera, med lite mediokrare egenskaper och ljussvagt 3x zoom kitobjektiv, om än den nyaste versionen som ska vara bättre vid filmning.  Om kameran passar dina behov är omöjligt att säga så här utan att veta vad du vill fotografera, dock. Bra bilder kan man helt säkert få till men det kan man med så gott som alla systemkameror. Det mesta hänger på de egna kunskaperna och objektivens egenskaper. Ska det gå fort, speciellt i sämre ljus, hänger en hel del även på kameran, men en sån här kamerautrustning ger ändå bra bilder för det mesta bortsett från om det är väldigt mörkt och man inte vill använda blixt. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-09-12 12:55 #3 av: Annette

Jag har en Olympus E410 som jag är nöjd med. Två objektiv, det "lilla" använder jag inte mycket utan har mest det som är 40-150 mm. Skulle vilja ha ytterligare objektiv men det går inte längre att få tag i det eftersom de ändrat infästningen enligt återförsäljaren. Eller också skulle det bli väldigt dyrt.

Tanken är då att byta kamera till en där det går att köpa till fler objektiv allt eftersom eventuella behov uppstår. 

Jag fotograferar mycket hästar, ofta vid utställningar för publicering på nätet och i medlemstidningen. Skulle gärna vilja köpa till objektiv för att fota djur i naturen också. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.