Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Är objektivet sönder???

2016-07-10 16:34 #0 av: kaninennea

Har en Canon med startobjektivet som har fungerat länge, jag köpte den begagnad för typ 2-3 år sen. Idag var objektivet plötsligt jättekonstigt! Fokusgrejen klickar och hackar typ när man snurrar på den och autofokus fungerar inte. Bilderna blir som vanligt med det är bara manuellt fokus som funkar och jag är jätterädd att objektivet har gått sönder!!!

Anmäl
2016-07-10 17:00 #1 av: Inkanyezi

Det kan vara att det inte är riktig kontakt mellan kamera och objektiv.

Ta av objektivet och gör ren de förgyllda kontakterna och sätt på det igen och se om det funkar som det ska sen.

Anmäl
2016-07-10 18:19 #2 av: kaninennea

#1 Hur rengör man dem?

Anmäl
2016-07-10 21:19 #3 av: Inkanyezi

Man kan ta en tops fuktad med sprit, eller en ren mikrofiberduk som är fuktad med vatten och gnugga lite på kontakterna på objektivet, men vara lite mer försiktig med kontakterna i kamerahuset, så att man inte skadar dem.

Det får inte komma in någon vätska i kamerahuset, så en väl urvriden mikrofiberduk är att föredra om man inte har isopropylalkohol.

Det ska torka innan man sätter på objektivet igen.

Anmäl
2016-07-13 08:28 #4 av: Martin

Om du har en omställare på objektivet mellan manuell och autmatisk fokus kan du kolla så att den inte har råkat komma över till manuell också. Då borde det förvisso inte klicka och hacka när man vrider på fokusringen, men en tanke i alla fall.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.