Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Bästa kameran för film/rörliga bilder?

2016-07-04 18:30 #0 av: Viljans

Hejsan!

Jag har sedan tidigare en Sony Alpha 100 med massa olika objektiv till. Dock är jag väldigt trött på den då den inte går att filma med och det måste i princip vara sol ute för att få en bra bild. 

Har ni några tips på en bra kamera som man kan filma med och ta bilder när man rör på sig mycket? Har kollat på en Canon eos 70D, värt pengarna? Vad ska jag tänka på när jag köper en ny kamera?

Jag vill att den ska vara enkel, men att man ändå får ut väldigt bra bild med den. 

Anmäl
2016-07-04 19:02 #1 av: Inkanyezi

Eftersom du har en massa objektiv till Sony, kan det ju vara onödigt att byta system, eftersom Sony också gör bra kameror. Modellen du har är lite gammal, och de som finns nu som objektiven passar direkt på är SLT-modellerna A68 och A77. De nya sensorerna från Sony är inte sämre än Canons. Sonys SLT-modeller är bland dem som är bäst för video.

Man kan också använda Sonys A-fattning med adapter på Sonys spegelfria systemkameror, så det finns en del andra kamerahus att välja på om man också satsar på att skaffa en adapter.

Visst är EOS 70D en bra kamera, hur prisvärd beror på vad man sätter värde på, men med tanke på att du redan har en objektivpark kan det ju ändå vara en del pengar i sjön, eftersom inga av Sony-objektiven passar.

Anmäl
2016-07-07 08:57 #2 av: Viljans

Tack för svar, får kolla in Sonys kamerahus då! :)

Anmäl
2016-07-07 11:30 #3 av: VSK

Som Inkanyezi redan beskrivit gällande adpater, så skulle jag vilja rekommendera Sony A6300. Men, köp inte den billigare adaptern för dess autofokus mm är inte den bästa som finns, utan köp den här istället. https://www.cyberphoto.se/info.php?article=LA-EA4&infArtnr=A6300&flik=sc3

När du ändå är inne på Cyberphoto så kan du läsa lite om A6300.

https://www.cyberphoto.se/info.php?article=A6300

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.