Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Fotografera makro & stillbilder. Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Kritik - porträtt

2016-04-13 16:11 #0 av: Flingan07

Hej! Har redigerat en bild jag tog i höstas och skulle jättegärna vilja ha lite kritik och tips på både redigeringarna och själva bilden i sig. Är nybörjare och har inte fotat så mycket, men vill utvecklas så ni behöver inte vara för snälla.Glad (är medveten om att jag kanske borde fått med hela huvudet och håret, men det är försent nu)

Här är första redigeringen:

Anmäl
2016-04-13 16:12 #1 av: Flingan07

Andra:

Anmäl
2016-04-13 16:13 #2 av: Flingan07

Och det här är originalbilden:

Anmäl
2016-04-13 16:18 #3 av: Skorpion76

Snygg fläta och snygg bild! 

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Autism, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2016-04-13 16:56 #4 av: Flingan07

#3 Tack så jättemycket!

Anmäl
2016-04-15 09:46 #5 av: pellepiano

Jag gillar den svartvita bäst och jag gillar den helt annorlunda vinkeln som  ger helt andra tankar i huvudet när man ser bilden.

Anmäl
2016-04-15 15:21 #6 av: Flingan07

#5 Tack, ja den är lite annorlunda :)

Ni får jättegärna säga lite vad jag kan förbättra också 👍🏼

Anmäl
2016-04-15 16:34 #7 av: leemland

Den svartvita och originalbilden tyckte jag va finast Glad 

På den första bilden trodde jag du gjort en redigeringsmiss men du har nog bara "lagt till" en effekt(kommer ej ihåg vad den heterLipar), men jag tycker den stör rätt så mycket. För om du titta på flickans öra så ser du en vitt prick, som jag personligen , stör mig på väldigt mycket. Detta är vad jag personligen tycker och jag menar inget illa! 

Men som sagt en fin bild ändå. Lite mer i profil bara som du själv sa Glad

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-04-15 17:14 #8 av: Inkanyezi

#7 Den ljusa runda fläcken på örat är inte ditredigerad, utan det är en sak som hänger ihop med att solen lyser in i objektivet lite. Motljuset som träffar objektivet ger också en liten slöjning över hela bilden, mest märkbar på vänster sida.

Det är för den här sortens ljusinslag man har motljusskydd, men de är inte tillräckliga när solljuset ändå träffar linsen direkt. Man kan ofta undvika det genom att skugga med handen när man tar bilden.

Jag tycker att bilden är fin, lite ovanlig.

Anmäl
2016-04-15 19:01 #9 av: leemland

#8 Jag trodde också det först men på originalbilden(bild 3) finns det inte med, därför tog jag för givet att  motljuset/effekten(tack för du sa det ordet försvann när jag skrev innan) var ditredigerad.  För om du sedan kollar ungefär i mitten av "hårbullen"(på bild 1) så är där en mer grön/blå prick också. 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.