Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Byta kamera

2016-03-10 11:47 #0 av: tm-l

Jag funderar detta året på att köpa en ny kamera. Jag har en Nikon D90 men känner inte att jag har mer och lära mig av den. Jag har Nikkor 50mm f/1,8
Thamron 70-200mm f/2,8 Macro som jag använder mest, tanken är också att köpa Nikons egna 70-200 f/2,8 VRII, då jag inte alls är nöjd med thamrons..

Vad tycker ni jag bör köpa för kamera? Jag har tittat lite på D610 & D750, jag kan tänka mig att ge runt 20.000 som max. Jag fotograferar mest djur, men börjat lite mer mer natur och människor också. Har köpt en studioutrustning så kommer fota mycket där också.

Tack för hjälpen! :)

Anmäl
2016-03-10 12:09 #1 av: Inkanyezi

Jag tycker att du borde vara lite mer ödmjuk än du har visat i dina inlägg på Foto iFokus. Förra gången svarade du spydigt på helt relevanta svar på frågan du ställde, och nu säger du att du "har en Nikon D90 men känner inte att jag har mer och lära mig av den."

Det är faktiskt inte så att kameran har någon betydelse för hur mycket man kan lära, när man har en kamera som ger alla möjligheter till just att lära sig. Så du har inte alls uttömt möjligheterna att lära dig med din D90, men det kan så klart ändå finnas saker som du inte är nöjd med, där kanske en annan kamera skulle vara bättre.

Så om du preciserar din fråga och talar om vad det egentligen är du önskar dig av kameran och vad du upplever att din nuvarande kamera är otillräcklig för, kanske du kan få bättre svar. Var upplever du att bristerna finns? Vad förväntar du dig att kunna göra med en annan kamera som du inte kan med D90?

Anmäl
2016-03-11 07:59 #2 av: MagArne

Nikons nya D500 kanske vore något om du vill fortsätta med DX-formatet.
Är du yrkesfotograf?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.