Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Nikon 1

2016-01-07 10:01 #0 av: Fjällfoto

Jag letar efter en mindre kamera som jag kan ha med mig överallt, när systemkameran blir för stor, till exempel på fik, restauranger, etc. Dock vill jag inte köpa vad som helst, utan jag vill att kvalitén håller och att bilderna blir skarpa, samt möjlighet att efterbehandla bilderna. Skämtar

Jag har kollat på Nikon 1 och vill ha en sådan, men vilken sort ska jag välja? Vilken ger mig mest för pengarna? Jag har kollat på en S1, men finns det någon bättre?

Sedan ska jag köpa en ny fotoskrivare också, men denna ska verkligen vara prisvärd. Har ni några förslag?

Tack på förhand!Skrattar

Anmäl
2016-01-07 12:09 #1 av: JazzBass

Jag har en S1, men sett till specifikationerna tycker man får mer valuta för pengarna om man väljer t.ex. en Canon G7 X. Synd att jag inte visste om den här kameran eller nån i liknande klass innan jag investerade i mitt 1-system. Nikon har inte direkt ansträngt sig för att ta fram attraktiva objektiv (läs: Ljusstarka zoomar) till systemet ifråga. Den här Canon-kameran slår mitt 1-system på fingrarna som inkluderar en 10/2,8 moderat vidvinkel och ett 18,5/1,8 normalobjektiv.

Bildkvalitetsmässigt tycker jag dock 1-systemet är bra (här är lite av mina bilder tagna med S1:an), så det är mest objektivurvalet som suger. S1:an är kanske lite väl "enkel" för en som är insatt i fotografering och vill ha bra manuell kontroll, men den är också bland de billigaste kamerorna i systemet. En fördel med 1-serien är att man kan fotografera med sina Nikon F-objektiv också, om man har en FT-1-adapter, men själv har jag inte köpt den då den är hutlöst dyr. Det finns billiga och "dumma" (=saknar elektronik) piratadaptrar, men med dem tror jag inte S1:an funkar, då det inte verkar gå att stänga av funktionen att man kan ta bilder utan att det finns nåt av kameran igenkännbart objektiv monterat. Den här funktionen lär dock finnas åtminstone i V-serien, kanske även J-serien.

För rörliga motiv och om man behöver längre tele är kanske 1-serien att föredra, men i övriga fall tror jag mer på Canon G7 X, även om den är lite dyrare. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.