Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Porträttbilder för företag

2015-10-19 14:35 #0 av: KMJPAH

Jag har under hösten fotograferat åt ett gym, Corpus, och vill bli bättre och söker nu efter kritik här på vad jag skulle kunnat gjort annorlunda. Eller ja, helt enkelt höra vad ni tycker om bilderna. På länken här under kan ni se alla bilder jag tog, väljer att lägga upp en här, men kika gärna på de andra också. 

http://www.corpus-gym.se/personal/

PS. Tror att ni ser vilka bilder jag har tagit och vilka som inte ville bli fotograferade.

Anmäl
2015-10-19 14:49 #1 av: Inkanyezi

Jag tycker att själva porträttbelysningen och uppställningen av personerna funkar bra, och jag gissar att du inte har tagit bilden av Annicha Hadarsson eller Linda Karlsson. 

Det jag ser som brist är ljuset i lokalen vid ett flertal av bilderna. Första bilden, Jan Andersson, har god balans mellan porträttljus och bakgrund, men flertalet av tjejerna har i min mening för mörk bakgrund. Den är också på några av bilderna mer rörig än jag skulle vilja ha den. Nu har jag inte kollat EXIF för mer än en bild, och jag tror att problemet med balans mellan allmänljus och blixt beror på att bländaren har varit relativt liten, omkring f/5, vilket ger rätt mycket fördel åt blixten och mindre åt omgivningen. Ett "nifty fifty" skulle säkert fixa det problemet om man väljer större öppning. Då kan man få bakgrunden mer utsuddad samtidigt som den blir ljusare.

Anmäl
2015-10-19 16:05 #2 av: Bagtjesen

Tycker att porträtten är ok, naturliga och med lite "svett". Det som Inkanyezi säger om den mörka bakgrunden tycker jag också, men jag tycker också att mörkret gör att det ser ödsligt ut. Som 'företagsbild' så borde det ju spegla lite aktivitet också så kanske ljusare och med andra människor i bakgrunden, fast suddiga, hade kanske givit en bättre teckning av det som en aktiv företagsmiljö. Tror att du fått till lite motljuseffekt även om det varit belysning i bakgrunden.

Anmäl
2015-10-22 09:41 #3 av: pellepiano

Bilderna där bakgrunden är ganska skarp fungerar inte i mina ögon, då man inte tydligt ser att det är en gym-miljö utan blir mest rörigt, och att de är lite mörka. De bilderna  med suddigare bakgrund, där tycker jag det fungerar bättre.

Anmäl
2015-10-22 18:31 #4 av: Perly

Personligen skulle jag vilja få bilderna mer enhetliga, dvs. samma pose (tänk även på beskärningen då den skiljer en del mellan en del av bilderna du tagit) samt samma bakgrund på samtliga bilder, även samma ljus skulle hjälpa på den fronten. 

Sedan som tidigare personer nämnt arbeta på vad som faktiskt är i bakgrunden. 

Nu vet jag inte hur stor erfarenhet du har bakom just personalfotografering men är det ett första försök så är det helt klart godkänt.  Bara att fortsätta träna och lära. Glad

Alltid Oavsett

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.