Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Bildhantering

Hur kollar jag antal exponeringar?

2015-10-11 20:58 #0 av: lijna

Hej!

Jag tänkte bara fråga om någon här vet VAR jag kan kolla antal exponeringar på min Canon eos 1100D?

Har testat att installera olika program på datorn men ingen verkar kunna läsa av Canon eos 1100D.

Tacksam för svar! Ler

Anmäl
2015-10-14 19:26 #1 av: ru4real

Ta din senaste tagna bild och ladda upp här: http://www.camerashuttercount.com/

Har inte testat den själv ännu, men det borde funka?

Anmäl
2015-10-14 20:25 #2 av: Bagtjesen

Om den sida som ru4real länkar till inte fungerar så beror det på att de kollar i EXIF-informationen i bilden, och 1100D finns inte med i listan över de kamerahus som stöds. Och, 1100D sparar inte 'shutter count' i sin EXIF-info.

Canons eget program EOSInfo stöder bara upp till 1000D.

EosCount är inte gratis men kollar detta, om man installerar en activex-kontoll på deras sida. Men du kanske måste använda en 32-bitar version av någon internet-bläddrare, IE, Chrome, Firefox. Enligt info så gäller betalningen för livstid, men frågan är om de uppdaterarsin programvara till 64-bitar. Finns info på andra sidor om man söker på 'Canon 1100D shutter count' som säger att EosCount fungerar med 1100D.

Vissa sidor säger att http://shutteractuations.com stöder Canon och 1100D, men ser inget på deras hemsida!? Det ser också ut som de går på senaste bild och EXIF, som kamerans ju inte har.

http://s.dropcanvas.com har en zip-fil för hämtning som heter EOSCameraInfo, vet inte om det är gratis eller ej, eller om den kan ta infon från 1100D.

http://foto.schwedenstuhl.de/?page=shuttercount har en tabell på tyska över vilka program som stöder 1100D. Tabellen gäller tydligen enbart shuttercount, räknaren, och för 1100D så finns det 5 som skall fungera, och 1 under utveckling, och så naturligtvis att det går att göra hos Canon Service...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.