Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Viewfinder HJÄLP

2015-10-07 17:27 #0 av: missemel

Jag letar efter en extern skärm till min Nikon som en ansluter via hmdi men jag hittar ingen! Vet ni vart det finns att köpa eller vad en kan söka på?

Letat ihjäl mig på internet så hjälp mig snälla!

Anmäl
2015-10-07 17:34 #1 av: Inkanyezi

En sån här adapter kanske kan hjälpa dig?

https://www.netonnet.se/art/telefon/mobiltelefontillbehor/laddarebatteri/samsung-hdmi-adaptergalaxys4/185701.9066/

Anmäl
2015-10-07 17:53 #2 av: missemel

Asså vill ha en extern skärm till kameran ;) 

Anmäl
2015-10-07 18:24 #3 av: Inkanyezi

Förutsatt att din kamera har en HDMI-utgång där du kan få direktvisning är det en sån adapter som behövs för att koppla den till exempelvis en surfplatta eller telefon. Naturligtvis måste man också ha en kompatibel telefon eller platta.

Beroende på kameramodell kan en bättre lösning vara att koppla upp med trådlöst nätverk, men det förutsätter att kameran har WiFi med möjlighet till fjärrstyrning. Det går bland annat med Sony spegelfria kameror, Olympus OM-D och Samsung. Jag vet inte om Nikon har någon sådan modell.

Men om du kan koppla sökarbilden via HDMI så behöver du dels en platta, men också en adapter, eftersom plattorna i regel inte har HDMI.

Anmäl
2015-10-07 20:14 #4 av: missemel

Men finns det ingen skärm som en kan skruva fast på kameran? Blir svårt att ha surfplattan vid kameran så att jag ser vad jag gör

Anmäl
2015-10-07 20:42 #5 av: Inkanyezi

Nej, någon sådan lär knappast finnas. Jag antar att din kamera har en skärm och att du kan använda direktvisning på den? Vissa modeller saknar direktvisning, så det kan kanske vara bra om du talar om vilken kamera det handlar om.

Dessutom måste ju i så fall direktvisningen vara möjlig att få ut via HDMI eller WiFi, vilket inte heller är möjligt på alla modeller. Det finns modeller som kan kopplas till smarta telefoner eller surfplattor via WiFi och fjärrstyras, men om du behöver rigga kameran tillsammans med en extern skärm får du nog hitta på någon hållare för skärmen. Det är lätt att ordna för den som är händig.

Anmäl
2015-10-07 21:19 #6 av: Bagtjesen

missemel - Jag tror att du behöver tala om vad du har för kamera - berätta det gärna men lägg också in informationen i din profil. Det är sånt som gör det lättare att ge svar. Det som Inkanyezi säger om kameror och direktvisning och styrning är intressant, och jag vet att det finns åtminstone en handfull av sådana. Så vad är ditt behov utöver att bara visa på en större skärm än din kameras? Är den så liten på din modell, eller saknar du att skärmen på din kamera är vinklingsbar eller något sådant? 

Anmäl
2015-10-07 22:24 #7 av: missemel

Jag har en Nikon D3100 och behöver alltså en extern skärm som jag kan se när jag sitter framför kameran och spelar in.

Anmäl
2015-10-08 07:29 #8 av: hydman

Kolla photax.se

Där finns skärmar som du kan sätta i skon eller på stativ bredvid. 

Anmäl
2015-10-08 15:33 #9 av: Bagtjesen

På Nikons hemsida i USA visas några exempel, och tips, mest för videoanvändning men fungerar ju också för foto - ett par fabrikat visas.

http://www.nikonusa.com/en/learn-and-explore/article/hojlp4ee/using-an-hdmi-recorder-and-external-monitor-with-your-hdslr.html

Sedan finns det billigare produkter, om man vill använda specialiserade produkter i st f sin egen pod/pad/platta. http://www.all-things-photography.com/aputure-gigtube-viewfinder/ Det finns säkert över ett dussin med sladdar, för 1000-1500:- och 2500:- + för sladdlösa som går på egen wifi.

Och en del har inte bara visning utan de kan styra kameran via tråd eller trådlöst Wifi eller egen radio.

Titta på en del av uttrycken och sök på produkterna som visas så hittar fler liknande.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.