Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Läsvärt

Instamatic

2015-08-19 11:30 #0 av: MartinO

Vem minns inte Instamatic. Kameran som blev var mans/kvinnas egendom och har gjort att, framför allt vardagliga bilder i massor finns att tillgå från 60- 70-talet.
Läsvärd artikel i motortidningen USA-klassiker, augusti 2015.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Anmäl
2015-08-19 11:41 #1 av: Bagtjesen

Jo, jag minns också de olika modellerna, har en del bilder kvar tagna med en sådan liksom med en väldigt liten Agfa som hade kasetter. Men jag kommer inte ihåg om instamaticken också hade kassetter? Allt skulle ju vara så enkelt så vem som helst skulle lyckas stoppa in kassetten, den var ju olika utförd i ändarna också så de skulle bara få plats på ett enda sätt. I vilket fall så är bilderna relativt färglösa numera, men det skall ju gå med externa filter till PS.

Anmäl
2015-08-19 11:45 #2 av: Inkanyezi

Vi kanske måste vara lite äldre för att minnas den.

Jag jobbade i fotoaffär strax efter introduktionen, och inte i någon av de fotobutiker som jag jobbade var det någon särskilt stor artikel. Tanken bakom var ju ganska klar, och problemet Instamatic skulle lösa, jämfört med tidigare kameror, var att laddningen sågs som ett problem.

Jag gav bort en kamera för sådan film en gång, men en Voigtländer.

Och även om vi inte sålde särskilt många kameror för 126-kassetten, var en väldigt stor andel av bilderna och inlämnad film i det formatet. I den andra fotoaffären där jag jobbade hade vi aldrig Kodak Instamatic kameror till försäljning, men ungefär hälften av den inlämnade filmen var 126 och därigenom dominerade den helt marknaden för framkallning och bilder.

De flesta som sysslade med foto lite mer "seriöst" såg nog ner på den, men det är obestridligt att Instamatic en gång var marknadsledande.

Anmäl
2015-08-19 12:59 #3 av: B0d1n

Köpte en instamatic 100 igår (:

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.