Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Svart streck i bilden

2015-08-07 13:43 #0 av: [sstorm]

Hej!

Har köpt en Canon EOS 500D begagnat, tanken var att i huvudsak använda den för att filma. Fick hem kameran igår och upptäckte idag att det blir ett svart streck i bilden när jag fotograferar. Vad beror det på? Går det att ordna på något sett?

Jag har kontaktat säljaren och hoppas vi kan lösa det på något sett så båda blir nöjda, för den fungerar felfritt att filma med :-)

Bifogar bild tagen med kameran.

Sanna 


Anmäl
2015-08-07 13:54 #1 av: MagArne

Du kan alltid testa att uppdatera firmware i kameran och se om det löser problemet. Snabbt och gratis att testa i alla fall.

http://www.canon.se/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos_500d.aspx?type=firmware

Annars misstänker jag defekt sensor eller annan elektronik i kamerahuset. Klart det går att byta defekt komponent men kostar säkert mer än vad kameran är värd.

Anmäl
2015-08-07 14:05 #2 av: Inkanyezi

Att det är ett utläsningsfel på en senselrad eller flera är helt klart, men det går inte att sia om vad orsaken är, mer än att det troligen är fel på sensorns elektronik. Om jag var i ditt läge skulle jag föreslå att köpet går tillbaka.

Att det inte blir när man tar video kan bero på att samplingen är annorlunda och att kanske just de raderna inte blir lästa, eller att de blandas med andra rader och inte framträder lika tydligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.