Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Vid havet

2015-07-06 15:33 #0 av: Moalinn

Lite nyfiken på vad ni tycker om den här bilden? Jag själv har en sån där "hatkärlek" till den. Ena stunden tycker jag att den blev riktigt lyckad men andra så känns den rörig och inte alls bra. Skärpa och färger är det jag är mest osäker på men all kritik uppskattas! Skrattar

Mina bilder blir väldigt gråa på ifokus så rekommenderar att ni trycker upp bilden för att få lite mer färger!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2015-07-06 17:19 #1 av: Inkanyezi

Skärpan tycker jag inte finns något att klaga på, men den är lite mörk och murrig, vilket kan hänga ihop med två saker - den ena är din bildskärm, och den andra är att du har spart bilden i aRGB, som inte är färgrymden som funkar helt bra på nätet i webbläsare. 

Jag antar att du har råfilen till bilden, och jag skulle kunna tänka mig att den ger ett bättre intryck om man lyfter kurvan lite till vänster, så att färgen i de mörkare delarna kommer fram bättre.

Anmäl
2015-07-06 19:37 #2 av: VSK

Ser ut som bilden lutar lite åt höger. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2015-07-07 22:07 #3 av: Moalinn

Då undrar jag såklart hur man ändrar till sRGB i photoshop cc? :)

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2015-07-07 23:24 #4 av: Moalinn

Hittade den magiska knappen när jag skulle spara om bilden. Däremot försvann alla färger så det blev inte så mycket bättre på den biten men jag rätade upp den något. Får redigera om bilden när jag får tillbaka photoshop i slutet på månaden!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.