Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar

Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Foto iFokus fototävlingar & fotolekar

Fotoutställning eller fototävling

2015-06-11 22:55 #0 av: Anngerd

Hej!
Är det någon som kan tipsa om någon fotoutställning eller fototävling?

Anmäl
2015-06-12 07:51 #1 av: JazzBass

Var? När? Genre...?

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-06-12 10:10 #2 av: ru4real

Om du bor i närheten av sthlm så har du ju alltid fotografiska museet att gå till.

Anmäl
2015-06-12 20:44 #4 av: Anngerd

Jag tänkte mig nu i sommar när det gäller fototävling. Naturfoton i alla de former.
Men sedan skulle jag vilja ställa ut några bilder, är amatör men har hållit på ett tag.
Är det någon som ställt ut på fotografiska?

Anmäl
2015-06-12 21:08 #5 av: Inkanyezi

Man ska nog vara ganska etablerad för att ställa ut på Fotografiska, och de flesta är utländska fotografer som redan har nått ganska stor berömmelse. Som relativt ny och okänd fotograf antar jag att du kanske hellre söker andra vägar. Det finns en del privata gallerier som välkomnar fotografer, och vi har väl några medlemmar som har ställt ut på olika håll.

Jag antar att du har satt ihop en portfolio med sådant som du har gjort och som du kan visa. Det finns många gallerier, inte bara i Stockholm, utan också i andra städer. Det finns också mer oväntade ställen där man kan sätta upp en utställning. Till en del handlar det om fantasi och att man kan övertala någon som har en lämplig lokal.

Och i många fall kan man hitta det på nära håll. Pellepiano har exempelvis ställt ut i en lokal i sin förort i Stockholm, och min syster gjorde något liknande på sitt lokala bibliotek, med sina kollage.

Så fråga runt, och prova också andra möjligheter än gallerierna. De flesta med galleri har ett behov av lönsamhet, och om man verkligen tror på sina möjligheter att sälja bilder, kan det vara idé att satsa på ett galleri. Men då gäller det också att satsa hårt. 

Om du känner att du har ett koncept som håller för en utställning och har möjlighet att presentera det bra, är det egentligen bara att fråga runt och kanske helst tänka lite utanför lådan. Det finns många lokaler som skulle kunna utnyttjas för utställning, även om deras huvudinriktning är en annan.

Anmäl
2015-06-12 22:18 #6 av: pellepiano

Jag har haft turen att träffa de som håller i utställningslokalen här i Hökarängen för en massa år sedan. Tack vare det har jag fått ha några utställningar där. Men jag tror de flesta orter kan ha utställningar på bibliotek mm eller andra lokaler som Inkanyezi sa. Fotografiska har nåt de kallar för Höstsalongen och dit kan alla skicka in bilder till, så väljer de ut de som de tycker passar in. Jag har försökt i två gånger nu, men de har inte nappat . Kanske tredje gången gillt =) . 

Anmäl
2015-06-15 17:43 #7 av: ru4real

Höstsalongen har stängt sin intagning för årets salong. Och det tydligen extremt hög klass på årets bidrag. Kan meddela att mina blev refuserade :)

Anmäl
2015-06-15 19:42 #8 av: Anngerd

Tråkigt att de blev refuserade men, du försökte i alla fall. Skrev du om dig själv? Vad hade du fotat? berätta jag är nyfiken och det är säkert fler som är nyfikna.

Anmäl
2015-06-16 10:04 #9 av: pellepiano

Mina blev också refuserade. De bilderna kommer från ett projekt om min påhittade fotograf Sven Boqvist. Bilder kan ses på "hans" hemsida http://www.lutzimages.com/thepennpals

Anmäl
2015-06-18 17:25 #10 av: Anngerd

Hej!
konstigt tför du har snygga och proffsiga foton. Undrar vad som tilltalar?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.