Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Blommor

2015-05-01 21:16 #0 av: Moalinn

Våren är här sen någon månad (månader?) tillbaka men som vanligt är jag alltid ute i sista sekund. Skulle iallafall vilja ha lite kritik på de här bilderna. Det var trots allt 6 månader sedan jag fotograferade "seriöst" i den svenska naturen så är lite ringrostig, så att säga Glad

All kritik uppskattas!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2015-05-01 21:18 #1 av: Moalinn

Och här är en vitsippa!

Rekommenderar att ni trycker upp bilderna i större storlek.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2015-05-23 22:50 #2 av: Huygens

I #0 tycker jag att det vita ljuset till höger gör att bilden inte använder hela sitt utrymme. Området försvinner.

På #1, verkat inte blomman till höger tappa fokus på kronbladen som är längst bort? Och själva skuggan på blomman är ojämn, blir väldigt ljust till vänster.


Anmäl
2015-05-25 19:53 #3 av: Bagtjesen

#0 riktigt fint utförd, och från en bra idé, men  håller med #2 Huygens  att det blir mycket luft t h, med mitt eget tillägg att det är mycket luft under också. Men funderar på om beskärning fungerar? Tar man bort nedtill och till höger kommer den långa utsträckningen mot höger att hamna väldigt centralt i höjdled. och täcka stor del av bredden. Men jag själv skulle göra ett försök.

/Bägtjesen  

Anmäl
2015-05-29 17:44 #4 av: ru4real

Ngt jag lärt på en fotoutbildning en gång i tiden, är att man alltid (så långt det bara är möjligt) skall ha täckning i både ljusa och mörka partier. Dvs det fick aldrig bli pappersvitt. För mig är denna typ av high-key bilder jobbiga att titta på, för mycket som är utfrätt i bilden. Kompositionen är intressant dock.

Den andra har oxå lite för många via partier i sig. Jag upplever den som ganska orolig. Ögat dras till alla vita/ljusa delar samtidigt.

Anmäl
2015-05-30 00:13 #5 av: Moalinn

Tack för kritiken!

Jag brukar gå utanför ramarna när jag fotograferar vilket gör att jag samtidigt tar risker och gör något som kanske inte uppskattas av andra mer än mig själv. Samtidigt måste man experimentera och lära sig av sina misstag ;) Men jag förstår absolut hur ni tänker även om jag själv inte kanske håller med.

#1 Fokuset ligger i mitten av blomman, precis där jag ville ha den för att få med detaljerna och inte en tråkig bild på hela blomman. Vissa tycker om kort skärpedjup, andra inte! :)

Men jag beskar båda bilderna, ganska kraftigt. Tycker eventuellt att den första blev bättre men jag tror jag beskar lite väl mycket. Placeringen blev helt fel för ögat. Den andra bilden tycker jag inte om beskuren alls men vet inte om det blev bättre i och med det som #4 skrev att den kändes lite orolig med alla dessa ljusa punkter?

Slänger upp dem i ett bildspel. Jag tog bilderna här från ifokus så kvalitén är väldigt dålig.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.