Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Foto- och objektivtips?

2015-03-27 18:07 #0 av: [napulii]

Jag är ganska ny inom fotografering, och när jag letar runt efter fototips är det ofta en massa ord som jag inte förstår. Skulle vara tacksam ifall ni som är kunniga kan förklara några vanliga ord och begrepp så jag kanske förstår lite mer :)

Sedan så funderar jag på att köpa nytt objektiv, eller övertala pappa till att göra det eftersom det är hans kamera jag fotar med. Den nuvarande släpper in så väldigt dåligt med ljus nämligen, så om det inte är fint väder med bra ljus är det svårt att få bra och skarpa bilder.
Det behöver inte vara några proffsgrejer, men någonting som passar till djurfotografering (fotar för tillfället framförallt min hund, så det finns inget behov av något med bra zoom) och funkar att ta skarpa och bra bilder med även när vädret inte är det bästa. Helst något lite billigare, vi är inte beredda att lägga ut flera tusen. 

Kameran är av modellen Canon 500d och vi har två objektiv för tillfället. Ett kortare, 18-55 mm, och ett längre, 55-250 mm. 

Någonting jag också gärna vill höra är allmänna fototips samt hur man kan förbättra fotona lite i photoshop!  Tack på förhand :)

Anmäl
2015-03-27 20:28 #1 av: rasmussonsara

om du skriver ner de orden du stött på som du inte förstår blir det lättare för oss att förklara, finns så många ord att förklara annars ;)

Anmäl
2015-03-28 07:39 #2 av: [napulii]

Lyckades faktiskt klicka mig in på någon sida igårkväll/natt där jag fick det mesta förklarat, haha kanske inte hade behövt vara så snabb med att skapa en tråd här :$ Men tack iallafall! :)

Anmäl
2015-03-28 08:05 #3 av: rasmussonsara

haha vad bra ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.