Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Vilken hemsida?

2015-03-16 20:28 #0 av: malinahlin

Hej!

Undrar vilken hemsida som ni brukar beställa objektiv, saker till kameran osv ifrån? :)

Anmäl
2015-03-16 20:32 #1 av: Inkanyezi

Jag har hittills bara köpt en enda grej på nätet, en tiltadapter. Jag går helst till en fysisk affär för att titta på det jag funderar över att skaffa mig, och det mesta av vad jag har skaffat på senare tid har jag hittat i andrahandsaffärer.

Alla mina kameror har jag köpt i fysiska butiker, en del i andra hand. Också tillbehör har jag handlat i butik, dels här hemma, men också när jag har varit i Miami.

Anmäl
2015-03-16 21:12 #2 av: JazzBass

Nya saker: Alla större pålitliga kedjor. Cyberphoto, Rajala, Kaffebrus etc. Filmer brukar jag beställa från en butik i Tyskland, specialiserad på traditionell fotografering.

Har också beställt en hel del saker via kamerahandlare med egna "butiker" på e-bay. Man måste bara kolla upp dem lite och deras feedback rating innan man slår till, och förstås ha ett paypalkonto. Köpte nyligen en Mamiya 645 1000s mellanformatskamera från en tysk kamerahandlare på e-bay, och har ett vidvinkelobjektiv till den på väg från Holland, från en privatperson för första gången (med 100% positive feedback). Man hittar ofta saker till bra pris på e-bay, och man kan hitta nästan vad som helst där. Bra för en kameranörd som jag. Lipar När man är intresserad av lite mer obskyra saker som inga kamerahandlare har inne i sina sortiment, är det bra att e-bay finns.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-03-17 07:52 #3 av: MagArne

Billiga saker så som kablar, motljusskydd, väskor m.m. köper jag från ebay för löjligt låga priser.

Dyrare nya saker köper jag  i fysiska butiker eller kända svenska nätbutiker.

Dyrare begagnade saker som objektiv och kamerahus testar jag alltid på plats hos säljaren innan jag köper.

Anmäl
2015-03-17 12:34 #4 av: malinahlin

Jag vill veta vilka som är kända svenska nätbutiker? Skrattar

Anmäl
2015-03-17 12:51 #5 av: JazzBass

T.ex. cyberphoto, scandinavianphoto, rajala (finskt företag som expanderat till sverige), kaffebrus... Vad ska du ha?

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-03-17 12:55 #6 av: malinahlin

Okej, tack! Skrattar nej jag vill bara titta och drömma lite kanske Blinkar

Anmäl
2015-03-17 13:37 #7 av: Jalking

Den jag har handlat mest av och har mycket stort förtroende för är Scandinavian Photo.
Det har faktiskt hänt att en leverans därifrån inte riktigt fungerade som den skulle. Inte deras fel, men de gjorde verkligen allt för att rätta till problemet. Sånt ger förtroende.

Anmäl
2015-03-17 21:12 #8 av: ssofia

Cyberphoto, alla dagar i veckan :)

Även kallad "Chokladfabriken" då de skickar med det i alla paket..

Mvh Sofia

Medarbetare på Naglar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.