Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Ny kamera?

2015-02-15 19:31 #0 av: [Pandapuh]

Funderar. Har fått erbjudande om att fota på ett bröllop, för de tyckte jag fotade så bra. Vilket skulle vara askul såklart. Men nu till mitt lilla problem: jag har inte tillräckligt bra utrustning för att fota inomhus.  Utomhus kan jag fota helt ok. 

Har länge funderat på att köpa nåt nytt, men nu är det ju verkligen rätt timing. I nuläget har jag en Nikon D40 med ett objektiv, typ 70-210mm om jag minns rätt. Vet inte om jag ska sälja det och köpa nåt helt nytt, eller spara utrustningen jag har och bara köpa ett nytt objektiv? Alltså, jag är verkligen en newbie på fotografering, inget proffs på något sätt. Jag fotar mest bara djur, ibland människor.

Tell me what to do!

Anmäl
2015-02-15 19:40 #1 av: Sindri

Du har ju en bra kamera. Det jag tycker man behöver för bra inomhusfotografering är en extern blixt som du kan vinkla. Du kan också köpa en s.k. slavblixt som bränner när du bränner av blixten på kameran.

Det är bara att sätta igång och provfota. Vilken tur att du inte behöver hålla på och mecka med filmrullar! Prova och experimentera med blixtar. Ta reda på om det t ex kommer att vara vita dukar på festen. Träna då att fota saker på ett vitt lakan. Och med svag belysning, stearinljus etc. Kanske du kan få någon att "modella" Kolla festlokalen och vigsellokalen - vilka ljusförhållanden är det där och hur kan du få bästa ljuset?
Det verkar onödigt att köpa ny kamera för ett jobb. Men om du verkligen vill ha uppdrag som fotograf kan de ju vara ett startskott. Sen när du fått in lite arvoden kan du investera i nya prylar. Fråga brudparet om du får använda bilder därifrån som marknadsföring.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.