Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Kritik (N) Båt (Fårö)

2014-11-04 23:37 #0 av: FannyCardegard


Anmäl
2014-11-05 14:22 #1 av: Bagtjesen

Det är en i grunden bra bild och bra komponerad även om den är lite traditionell. Det är svårt att se hur bra bilden egentligen är för att den är så liten/har så få pixlar. Bilder kan se bättre ut när de är små, än vad de egentligen är om de skulle vara 'normalt' uppförstorade. Kanske är det det lilla formatet som gör att den ser ut ha ha lite för hög kontrast, men det är svårt att avgör eftersom det inte finns någon bildinformation (EXIF) med när den lagts upp här.

Dock, det är lätt att dra för mycket i spakarna om du redigerat bilden, speciellt om man nyss börjat med det.

Det största problemet med bilden är att horisonten lutar, och det är ganska mycket - det är enkelt åtgärdat med en rotation och beskärning och då skulle bilden bli bättre, även om det är så att rotation och beskärning gör att du inte får med lika mycket vid sidorna. Har du en originalbild som du beskurit och fått den här bilden ifrån, så skulle jag ta ett steg tillbaka och rotera och beskära igen.

/Bägtjesen 

Anmäl
2014-11-05 17:33 #2 av: FannyCardegard

Tack för tipsen :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.