Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

LCD skydd eller inte?

2014-10-25 13:51 #0 av: CamillaS

Har ni LCD skydd på era kameror? Min mamma har precis köpt en Nikon D7100 och går i tankarna om hon ska köpa ett skydd till den eller inte, vad säger ni?

Anmäl
2014-10-25 13:55 #1 av: Po A

Yes....Jag har det. På min ena kamera har jag ett plastskydd och den andra går det bara på en skyddsplast. Vridbar skärm...

Anmäl
2014-10-25 14:04 #2 av: Moalinn

Har också skydd. Fick med det när jag köpte min D7000. Hade det däremot inte på min tidigare D60 och vet många som inte har det så det är nog bara vad man själv känner för. Displayen är väldigt tålig så den repas inte i första taget.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-10-25 18:22 #3 av: ssofia

Följer inte det med en D7100 från fabrik?

Jag har alltid det på - vet inte vad jag skulle göra om displayen skulle spricka.. go bananas gissar jag. Det är en billig försäkring :)

Mvh Sofia

Medarbetare på Naglar

Anmäl
2014-10-25 18:59 #4 av: CamillaS

#3 Nej det gjorde ju inte det. Men det blir nog ett skydd. Nästa fråga blir då vilket man ska köpa hmm...

Anmäl
2014-10-26 13:11 #5 av: Bagtjesen

De lite tjocka skydd som finns att köpa extra, eller som kanske borde ha följt med är bra att ha särskilt om man som jag ofta bär kameran med sig i terräng och inte alltid kan hålla den still med händerna utan den ligger och slänger mot kroppen och eventuella knappar eller blixtlås. Tredjeparts tillbehör:

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=GGSd7100&infArtnr=NiD710018105VR&flik=sc3

http://www.cyberphoto.se/info.php?article=GGSD7100larmor&infArtnr=NiD710018105VR&flik=sc3

Sedan finns det relativt tunn men reptålig plastfilm som man kan klippa till själv - glöm bara inte att runda till hörnen, annars är det lätt att de greppar tag och lossnar. Finns på de flesta elektonik/kameraaffärer och kostar drygt/runt 50:-. På min D7000 har jag Nikons originalskydd på den stora displayen och det tunnare tillklippta på  den övre lilla displayen.

/Bägtjesen

Anmäl
2014-10-26 20:37 #6 av: CamillaS

#5 Hon har tittat på skyddet som cyberphoto har, troligtvis så blir det det skyddet. :)

Anmäl
2014-10-27 09:48 #7 av: JazzBass

Jag har inte haft nåt skydd på mina kameror, utom kanske riktigt i början på min första kamera, en D60. Några repor på skärmen har jag aldrig fått, åtminstone inga väsentliga sådana, men visst märks det efter några år att skärmen inte är lika klar som den en gång varit. Det enda man måste se upp med angående LCD-skydd är risken att få skräp mellan skyddet och skärmen, då det lätt kan orsaka repor. Skyddet kan kanske påverka hur bra man ser skärmen i vissa lägen, t.ex. från olika vinklar och om solen lyser på skärmen, men i övrigt är det knappast nåt som talar mot att använda LCD-skydd. Bara att lägga på om man vill.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.