Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

(H) Alone

2014-09-21 18:13 #0 av: Moalinn

Tog denna bild till ett projekt i skolan och har länge funderat på om jag ska lägga upp den för kritik eller inte men bestämde mig för det ändå, i och med att det är en av väldigt få bilder jag tagit med självutlösare.

Bilden ska förmedla känslan ensamhet på ett eller ett annat sätt.

Vad hade jag kunnat gjort annorlunda? Vad ska jag tänka på tills nästa gång?

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-09-21 19:54 #1 av: Paltn

Tycker bilden är bra, men för syftet så tycker jag du skulle valt en tröja utan tryck.
Det hade gett ännu mer effekt mot ämnet.

Anmäl
2014-09-21 23:11 #2 av: Moalinn

Må så vara men hade ingen mörk tröja utan tryck. Men tyckte inte det gjorde något då det ändå står Free, även om man är ensam så kan man också vara fri.

Tack iallafall! Glad

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-09-21 23:37 #3 av: Inkanyezi

Jag tycker att bilden är väldigt dramatisk, och att den kanske är ännu starkare än du avser. Kanske är det bara min associering, men "Alfonsina y el Mar" ringer i mitt huvud när jag ser bilden, och det kanske inte är vad du vill förmedla.
http://es.wikipedia.org/wiki/Alfonsina_y_el_mar_%28zamba%29

På svenska med Jan Hammarlund: http://www.deezer.com/track/18065723

Anmäl
2014-09-22 06:52 #4 av: ru4real

Jag hade nog gärna sett den tagen ur en ännu lägre vinkel, det tror jag hade kunnat förmedla känslan av ensamhet och litenhet effektivare?

Anmäl
2014-09-22 07:19 #5 av: JazzBass

Håller med Inkanyezi, uppfattar också bilden som väldigt dramatisk. "Alone" betyder "ensam", men innebär inte att man saknar kontakt med andra, vilket däremot ordet "lonely" gör.  Så "Lonely" eller hellre "Loneliness" kunde passat bättre som titel för bilden.

Bilden som sådan tycker jag är mycket välgjord och bra, den enda negativa kritiken jag har på genomförandet är att horisonten korsar huvudet. Det hade varit bättre tror jag om det hamnat under eller ovanför istället, kanske snarare under horisonten med tanke på titeln.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-09-22 08:09 #6 av: Inkanyezi

Jag kanske ska förtydliga vad jag menar?

När jag ser bilden, så gör den ett oerhört starkt och direkt intryck. För att beskriva ensamhet, är den ungefär 20 på en skala från 1-10. Det är inte bara ensamhet, utan det är mycket mycket mer. Associationen med Alfonsina hänger intimt ihop med musikstycket, som är en poetisk gestaltning av hennes självmord efter att ha behandlats för bröstcancer.

För mig är bilden skrämmande och väcker starka känslor. 

Jag ser inget skäl att peta i detaljerna i bilden, utan jag ser den som en helhet. Om din avsikt är att väcka de här känslorna så är det en mycket bra bild.

Anmäl
2014-09-22 09:00 #7 av: JazzBass

#6- Ja, mina associationer gick åt samma håll fastän jag inte sade det rakt ut.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-09-24 19:13 #8 av: Bagtjesen

Hängande huvud, ringarna på vattnet och himlen.  Tröjtrycket är ju något som oftast gör att någon visar på att man identifierar sig med något, grupptillhörighet, eller med saker ("något"), så jag tycker att bilden visar på ensamhet, men en önskan om tillhörighet.

Håller med om och tycker att det enda egentligen svaga är huvudet genom horisonten. Att ha haft en pall att stå på och sett det mer från ovan skulle möjligen gör personen "mindre" och kanske oavsiktiligt någon "som man ser ner på". Svårt att tänka sig bilden så pass annorlunda. Men ändå, en lägre kameraposition med huvudet mer uppe genom horisonten skulle nog inte blivit bättre - men det är mycket av mitt subjektiva synsätt. 

Roligt med en bra bild i svartvitt - många försöker men få lyckas.

/Bägtjesen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.