Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

(M) Krysantemum

2014-09-15 19:38 #0 av: GuUuLd

Fotade mina "bollkryss" igår & den här bilden fastnade jag lite extra för, så tänkte kolla om någon har några synpunkter på den :)

Jag har varit ute efter en ljus lite "drömsk" ton på bilden.

//GuUuLd,  Admin på: L-mal.se, Redaktör: Örebro akvarieklubb

-IE Photography- 

Instagram: idaephoto

Anmäl
2014-09-18 10:34 #1 av: Bagtjesen

Ja, jag tycker att jag förstår vart du ville komma.

Det drömska kan man få till på flera sätt, och det ser bättre ut när bilden inte är klickad på/förstorad. Då stör istället att det är så litet skärpedjup,  f4.5 och 1/125s och ISO160 - Tror du skulle behövt lite större skärpedjup d v s en mindre bländare/större bländartal. Kanske f9 och ISO400 hade troligen varit ett bättre val med lite mer skärpa på fler vattendroppar - tror inte att det hade förtagit det drömska. I förstorat läge är det bara något enstaka (2-3 st) kronblad som har skärpa. Tror inte att f9 skulle ställa till det så mycket med att  bakgrunden skulle bli sämre heller.

/Bägtjesen

Anmäl
2014-09-18 16:02 #2 av: GuUuLd

Jag körde med större skärpedjup också, satt där en stund och testade många olika inställningar. Men det var detta som blev bästa resultatet enligt mig, då jag inte vill ha skärpa på hela blomman :)

//GuUuLd,  Admin på: L-mal.se, Redaktör: Örebro akvarieklubb

-IE Photography- 

Instagram: idaephoto

Anmäl
2014-09-19 16:28 #3 av: Bagtjesen

Ja, det är bra att ha alternativa bilder att välja ifrån, men om du inte använde stativ och så så tror jag att det optiskt sett skulle varit omöjligt att få hela blomman inom skärpedjupet.

Jag åkte faktiskt hem från tandläkaren vid lunchtid och funderade då på din bild, och kom att tänka på filter med vaselin och annat för att få det diffusa mellan skärpa och drömskhet.

Det som jag kommenterade egentligen var att möjligheterna att den inte skulle se så bra ut förstorad - men det kan ju även vara så att drömskheten i bilden kanske blir ännu bättre - det är sånt som jag tycker är svårt att veta, men som är sånt jag funderar över - även i egna bilder, även om det inte just nu brukar bli större än A3.

/Bägtjesen

Anmäl
2014-09-19 16:59 #4 av: GuUuLd

#3 Jag använder inte stativ :)

//GuUuLd,  Admin på: L-mal.se, Redaktör: Örebro akvarieklubb

-IE Photography- 

Instagram: idaephoto

Anmäl
2014-09-22 06:56 #5 av: ru4real

Jag hade nog testat att spegelvända bilden... Annars har jag inga problem m skärpedjupet, det är fint. Det som stör mig lite är det gröna nere i högra hörnet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.