Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

(M) Hundbild

2014-09-12 20:21 #0 av: Noa-Nisse

Hejsan! 
Skulle vilja få lite kritik på grand danois :) den är redigerad i ps. 

Anmäl
2014-09-12 23:10 #1 av: Bagtjesen

Det är en tidig bild med din kamera 009jpg?!

Ser att du redigerat i PSE (inte PS), men det ser ut som om det redan fanns problem i bilden från början. Bilden är tagen med 1/80s och det är på gränsen till för kort exponeringstid för att få bilden skarp, för väldigt många. Jag kan inte se annat än att det är rörelseoskärpa som beror på en liten skakning när du tog bilden. När man tittar på de små vita insekterna som flyger omkring, så har ALLA rört sig åt samma håll och är avlånga - de ser nästan ut som små vita fiskar med stjärtfena. Hunden verkar ha legat still.

Det är ganska oturligt för dig för bilden är annars riktigt bra komponerad, fastän i det här fallet har tycker jag att du skulle tagit ett steg tillbaka , eller zoomat ut, så att du har fått med hela frambenen.

Sedan är det så att bilder med mycket svart och vitt är mycket svåra att få till med automatik -fastän det ofta blir ett lyckat resultat. Att underexponera bilden 1/3 till 1/2 skulle givit dig en bättre chans att få till en toppenbild, där det vita är på nosen och hundens vänstra bog blivit perfekt.

Det finns myånga tips på nätet kring att underexponera, och ofta står det också något om det i handboken som kom med kameran. Alla dina inställningar, eller vad kameran automatiskt använt finns lagrad i din bild, (men inte i den redigerade bilden som du visar upp här), och det är de siffrorna, 1/800s, ISO400, bländare f5.6 och där står också att det är taget med en Panasonic Lumix DMC-TZ40, och det är en "point and shoot"-kamera d v s den skall vara enkel att hantera, men det kan också innebära att du inte har så många inställningar att justera.

Hoppas att du har fler tillfällen att ta bilder på hunden, och att du har lite mer tur med dig, eller att du hinner lära dig de inställningar som du skulle behövt!

/Bägtjesen   

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.