Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik

Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik

Vinklar och vrår

2014-09-12 13:46 #0 av: Paltn

Fotograferade fasaden på byggnaden jag jobbar i.
Härlig arkitektur =)

(Lagd i "ej kritik" då jag inte ämnar visa specifikt för kritik, utan bara visa bilden. Men fritt fram att säga vad som helst gällande bilden om så önskas)

Anmäl
2014-09-12 14:07 #1 av: JazzBass

Såna här motiv är jag urdålig på att fota själv, så jag avundas lite dem som gör det bra. Det gör du, utan tvekan. Riktigt snyggt jobbat! Tummen upp

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-09-12 16:28 #2 av: Paltn

Tackar! =)  Du kanske kan ju gissa om vd:n blev imponerad då jag visade hennes hus ur den här vinkeln.

Anmäl
2014-09-12 23:06 #3 av: [norrpojk65]

Förbaskad snygg bild, å passar väldigt bra i svart/vitt. Ja du ville ju egentligen inte ha kritik på bilden men härliga vinklar å vrår. 

Anmäl
2014-09-12 23:18 #4 av: Bagtjesen

Absolut en fin bild! Sedan undrar jag om du hade mycket marginaler åt alla håll eller om du har beskurit? Funderar på om bilden skulle bli bättre eller sämre av att bli delvis upprätad? Har själv tagit liknande bilder (fast de inte haft lika intressanta fasder och inte blivit lika bra) och har prövat ibland med DxO ViewPoint med att rätta upp och parallellisera - något fall har det blivit bra men oftast har jag lämnat bilden orörd - det är ju det man ser i sökaren som var det intressanta. Förstår att VD:n blev imponerad!

/Bägtjesen

Anmäl
2014-09-13 17:27 #5 av: Paltn

Bilden är helt obeskuren.
Vissa linjer tyder på att den är lite sne, men jag testade räta upp den så som man kan tycka just nu att den bör vara. Men det såg helt fel ut istället, plus att den då blev lite för beskuren. Tror ögat luras lite av alla linjer och djup, och efter olika tester så är originalbeskärningen den bästa.

Anmäl
2014-09-13 22:02 #6 av: Bagtjesen

#5 Jo, det är också lite mina erfarenheter, och att det man då såg oftast är det bästa. Att tänka på att ta till väldigt mycket extra överallt, och att räta upp och beskära det som då visade sig vara överflödigt, det är svårt - Jag tror att man måste vara en superhejare med stor vana av arkitekturbilder för att lyckas med något annat än lyckas att ta en bra bild som den ses genom sökare.

/Bägtjesen 

Anmäl
2014-09-17 17:51 #7 av: bgtommyalm

Min kommentar är WOW, bättre blir det inte!

Önskar dig en bra dag.    Tror mer på kunskap än på prylar!

Medarbetare på Modellfoto i Fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.