Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Att ta steget ut

2014-09-07 21:17 #0 av: Paltn

Ni som antar uppdrag inom fotografering.
Hur tog ni steget ut från enbart hobbyfotograf till hobbyfotograf som antar uppdrag? Trillade ni dit automatiskt eller tog ni själva ansats?

Jag är intresserad att börja outa mig och även börja fota för andra, fota efter uppdrag och kanske t.o.m även få en slant på köpet, omän det inte är det som lockar mest. Allra mest lockar att få fota åt andra, skapa bilder som andra vill ha på väggen m.m.
Och så småningom kanske göra mig ett namn inom fotografering.

Snubbelgropar, genvägar, faror eller lockbeten? Tips trix och erfarenheter? Shoot!

Anmäl
2014-09-07 21:34 #1 av: [sstorm]

I mitt fall var det många som kommenterade mina bilder på FB att de med önskade så fina bilder på sina kaniner (bilder som jag tagit i min lilla fotostudio). Jag tog helt enkelt med mig min studio till en kaninutställning (jag ställer själv ut kaniner med), ställde upp sakerna och folk fick betala frivillig summa. Jag gick hem lite rikare och med många glada kaninägare. Efter det har jag tagit med den fler gånger och det brukar vara ett uppskattat koncept, det är till och med andra som tagit efter min idé : ) 

Jag har dock svårt att ta betalt för det jag gör, det underlättar nog (om man vill tjäna pengar på det) att våga ta betalt ;)

Sanna 


Anmäl
2014-09-07 21:51 #2 av: Bagtjesen

Har man intressen inom ett visst område eller som medlem i till exempel en förening eller ett förbund, så är det en väg, annars är det kretsen av vänner och vänners vänner (bröllopsfoto) som brukar utgöra basen. Men det är lite annorlunda i den digitala världen, det finns såååå många fler kontaktytor. Det finns flera bildbyråer på nätet och tar man bra bilder inom ibland snäva sektorer och högspecialiserade detaljer av det så tror jag att det är en väg att få folk i hela världen att se ens bilder.

Att visa att man kan på relativt "låg"/regional nivå och sedan få in bilder i lokalpress av händelser. Och att sedan "få namn om sig" och få uppdrag att dokumentera events är en annan sak.

En viktig sits är att veta vad som kommer att hända eller som är på väg att hända eller vara opportunist -att dokumentera det som precis har hänt kan vara viktiga "entry points".

Som allt annat är det nog mest  att vara på allerten,  och i våra fall att vara fotokunnig! I grunden så kan man inte vara på allerten heller, om man inte är kunnig och observant.

Anmäl
2014-09-09 23:09 #3 av: Ylva-Li

Jag började med hobby, tyckte det var roligt. Sen ökade intresset från folk omkring och även folk jag inte kände tog kontakt. 
Startade företaget 2012, på våren. Och detta år har varit knökfullt! Fotar allt från barn, porträtt till bröllop. Även företag och lite djur. :)
Det är inte alltid lätt och långt ifrån alltid så jäkla skoj. ;) Men det är värt det!

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.