Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Överexponerat foto. Efterbearbetning

2014-08-29 16:16 #0 av: Garm

Vet ej om jag lägger det här på rätt ställe, men gör ett  försök.

Om man har ett ganska överexponerat foto, finns det något man kan göra med det  i t. ex. Photoshop för att förbättra det? Jag har nämligen ett foto jag gärna skulle vilja snygga till, men har inte de kunskaperna.

Anmäl
2014-08-29 16:37 #1 av: Bagtjesen

Hur mycket som går att göra beror på hur mycket det är överexponerat och vilket bildformat det finns tillgängligt i. I jpg (eg JPEG) så kan det komprimeras så att så mycket information gått bort att det ingte går att göra just någonting. Är det förhållandevis okomprimerat kan det gå, och finns bilden tillgänglig i andra format så kan man lyckas bättre.

Tycker du skall lägga upp bilden här så stor som möjligt så finns det flera som kan tala om vad som ev går att göra.   Det finns också en flik "Redigera mina bilder"  där du kan få hjälp att flera testar vad som eventuellt går att göra!

/Bägtjesen

Anmäl
2014-08-31 13:15 #2 av: Garm

Tack för ditt svar, men jag har insett att fotot är nog för mycket ur fokus för att egentligen vara något att ha även om överexponeringen kan fixas.

Anmäl
2014-09-01 07:40 #3 av: TokyoWings

Släng upp det i Bildredigering i fokus och se om någon kanske kan hjälpa dig. Det finns många talangfulla personer där! Man blir förvånad över vad de kan göra!

Anmäl
2014-09-01 18:37 #4 av: Bagtjesen

Garm, om fotot ändå är viktigt för dig så låt dem pröva på som TokyoWings säger - till viss del så kan man fejka till lite skärpa också. Om fotot är överexponerat så är det svårt att veta hur mycket av det som är otydligt som enbart beror på det...

/Bägtjesen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.