Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik

Fjärrstyrning av kamera, kul påhitt

2014-07-13 20:22 #0 av: Paltn

Lekte runt lite med fjärrstyrning av min samsung nx300, rätt kul faktiskt =)

Denna bild blev den roligaste, den är alltså inte tagen med tids-fördröjning utan jag har knäppt igång den med mobilen som ligger på balen, och handen har hunnit släppa mobilen och greppa grabben på den sekund som det tar för kameran att göra kommandot, fokusera och fota.
Själva kameran i sig ligger på ett biltak =)

I brist på berg så bestämde vi oss för att bestiga en höbal, jag och sonen, man tar vad man har säg :P

Anmäl
2014-07-13 20:28 #1 av: Paltn

Skärpan har blivigt lite förstörd då jag var lat och kopiera in den från facebook, originalet ligger på laptopen. =/
Men det var inte det jag ville visa med bilden dock =)

Anmäl
2014-07-13 22:35 #2 av: Inkanyezi

Visst är det kul, och det är en funktion som saknas i nästan alla kameror, också de mest avancerade. Det är egentligen bara Samsung som har satsat hårt på konnektivitet med telefon och plattor, men också några modeller från Olympus, Sony och Fujifilm kan köras på samma sätt. De två stora släpar efter mycket på det här området, som jag ser som ganska viktigt, rentav elementärt.

Tyvärr hade OM-D E-M1 inte kommit när min gamla kamera pajade, och jag har inte råd att lägga mig till med en ny kamera för stunden, eller surfplatta, men det ligger helt klart på min önskelista. Också din Samsung finns det sådana tillbehör till som jag ofta och gärna använder, som mellanringar och adaptrar för främmande optik. Det är främst tilt som jag väldigt gärna vill ha som möjlighet, och när det så småningom kanske blir dags att skaffa ny kamera kan det hända att jag väljer något annat än µ3/4 om jag har råd.

Samsungs kameror är väldigt mycket mer användarvänliga i vissa avseenden än många andra, och det som du visar här är ett tydligt exempel.

Anmäl
2014-07-14 07:47 #3 av: hydman

Kanske inte riktigt samma sak. Men kanske samma tanke. 

Anmäl
2014-07-14 09:33 #4 av: Inkanyezi

#3 Absolut samma tanke, och artikeln är intressant på flera sätt, då ganska många bilder visas, och man får en inblick i hur ett proffs jobbar. Ganska lätt kan man förstå att fjärrstyrningen ger möjlighet till bilder som är omöjliga utan tekniken. Man kan ju inte ha ett gäng fotografer liggande bakom ett hästhoppningshinder eller mitt i banan.

De flesta av oss har ju inte tillgång till ett helt batteri kameror, och ganska tydligt kan man se att det finns möjligheter med fjärrstyrning som är värda att ta vara på. Att man har en uppdaterad sökarbild och möjlighet att göra inställningarna är ett väldigt stort framsteg jämfört med den fjärrstyrningsteknik som hittills har använts. 

Det gäller ju oavsett om man har budget att skaffa ett helt gäng kameror eller som de flesta av oss, kanske inte fler än en.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.