Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

(M) Schäfer

2014-07-09 19:43 #0 av: MyBeauty

Projektet för kvällen blev att fotografera en schäfer

Anmäl
2014-07-09 19:44 #1 av: MyBeauty

...

Anmäl
2014-07-09 21:39 #2 av: emeliagranstrom

Den första bilden är fin men ganska tråkig.. hunden är placerad i mitten av bilden och kollar bort från kameran. Hade velat ha hunden vänstercentrerad då den kollar åt höger. 

Den andra bilden älskar jag, härlig bild och det känns nästan som att hunden ska komma å springa på mig! Bra att hunden inte är placerad mitt i bilden och skärpedjupet är bra! :) 

Anmäl
2014-07-09 23:20 #3 av: MyBeauty

#2 Tanken med första bilden är en ren porträttbild där jag inte ville ha en massa annat vid sidorna/annan komposition eftersom jag hade en hel uppsjö av det från fotograferingen. Ett rent porträtt bara. Samt att jag bad ägaren att få hundens uppmärksamhet för jag ville inte att den skulle titta på mig vid dethär ögonblicket ;)  Allt är helt med mening i bilden

Anmäl
2014-07-10 01:49 #4 av: Bagtjesen

Jag reagerade på bild 0 och tyckte också att den kunde beskäras annorlunda, men ändrade mig när jag såg svansen till vänster i gräset (även om riktigt hela inte är med - det gör mindre när den ändå är så låg i gräset). Att hunden sitter med höften ut åt vänster är en liten detalj jag tycker om - det ser mer avspänt ut än om den satt helt upprätt.

Svårt att inte tycka om bilden som porträtt - man ser att hunden har jobbat och flämtar (blöt tunga) och det gröna på tungan förstärker busigheten.

Bilden i #1 är helt i fokus och du har kanske 1/500s som i #0, och när hunden kommer rakt frammifrån blir bilden helt fryst - antagligen hade bilden blivit aningen bättre med rörelse sidledes - rörelsen hade då skapat någon liten suddighet - något man vill ha i lite aktion-bilder - t ex ett ben där man ser rörelsen eller t o m delar av bak-kroppen/låren lite suddiga.

Vi som har hundar vet att den där blicken och fokuset på dig och kameran som hunden har är en del av lek-jakt och då vet vi ändå att det är aktion!

Båda bilderna i kvällsol - solen står lite lägre - man ser att ljuset på träden i bakgrunden fått ett jämnt ljus över sig, liksom även hunden (skuggan i örat till vänster), men varit tillräckligt för skuggan i hundens mun på diagonalen.

Ser i bildinformationen #0 att du använt flera manuella inställningar och lyckats bra med dem.

Roligt att du använt en så trevlig bakgrund och inte bara plåtat hur som helst. Flera plus i kanten!

/Bägtjesen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.