Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

(M) Bi & blomma

2014-07-09 12:37 #0 av: NordicSunset

Vad har ni att säga om denna bilden? :)

Anmäl
2014-07-09 12:54 #1 av: JazzBass

Riktigt snygg! Bara det röda uppe högra hörnet som stör mer än det tillför. Kanske prova en mindre avlång beskärning?

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-07-09 13:13 #2 av: Bagtjesen

Skärpan finns där på både blomman och "biet" (tror inte det är ett bi - det saknar gadd...)

Skulle vilja ha haft lite mer teckning i "biet":s ansikte, kanske gå att ljusa upp något.

Håller med JazzBazz om beskärningen för att få bort det röda uppe till höger, men tror också att dessutom beskära till vänster om blomman i lagom mängd. Så mycket "luft"  fyller sällan någon funktion.

Med små justeringar en mycket bättre bild, eller vad tror du själv?

/Bägtjesen

Anmäl
2014-07-09 17:35 #3 av: emeliagranstrom

Fin bild och bra fångat! :) Håller med #1 och #2 om det röda i hörnet men tror att det går fint att klona bort det om det går istället för att beskära bilden. :)

Anmäl
2014-07-09 17:51 #4 av: Bagtjesen

#3 emiliagranstrom - Klart att det går, men åtminstone jag tyckte att bildutsnittet och kompositionen antagligen skulle bli bättre av en beskärning. Skrev inte om det men själv ansåg jag att bilden antagligen då skulle följa tredjedels-regeln - nånting man naturligtvis inte behöver hålla sig till, men bilden är tagen lite som så i kompositionen - #0 NordicSunset har säkert i sitt bildmedvetande medvetet inte satt biet mitt i bilden, t ex utan den är redan aningens enligt tredjedelsregeln.

Dessutom tycker jag att bilden har lite för mycket luft i vissa delar, och eftersom bilden inte ser ut att vara beskuren alls så har hon massor av pixlar som inte nödvändigtvis behöver vara där, om man vill ha det just så. Vissa har ju som princip att bilden skall vara helt komponerad i kameran och håller benhårt i den principen, andra ser det format de har till förfogande för bilden men ser den färdigbeskuren redan då.

Ibland skriver man saker och vill inte skriva för mycket och utelämnar avsiktligt motiveringen, så var det i mitt fall...

/Bägtjesen

Anmäl
2014-07-09 21:35 #5 av: emeliagranstrom

#4 - Jag menade inte något emot din kritik alls. Det skulle funka som du beskrev också men jag gav min kritik, det som jag tyckte. :) 

Anmäl
2014-07-10 01:23 #6 av: Bagtjesen

#5 emiliagranstrom -  och jag hade ingen "kritik" på/mot ditt inlägg. Det var mera att jag förklarade/förtydligade/motiverade varför jag tyckte så i mitt tidigare inlägg - där hade jag bara "tyckt" och inte motiverat varför jag resonerade som jag gjorde. Så på det sättet var ju min kritik dålig - den var bara "tyckande", men jag ville medvetet i det läget inte förklara varför utan att att få igång tankar kring varför, men när du skrev så tyckte jag att jag behövde motivera - inget mera. 

Det finns ju inget rätt och fel, utan att allt är ju funderingar kring bilden, och försök att beskriva hur man upplever den och själv kanske skulle försöka sig på att göra med samma/liknande bild. Eller att man vill få den som plåtat att tänka ikring själv - jag gjorde det och det var ju det du också gjorde!

/Bägtjesen  

Anmäl
2014-07-10 14:01 #7 av: emeliagranstrom

#6 - Okej, då förstår jag. Kändes bara som att kommentaren var riktad mot mig men det är inte lätt att förstå genom att bara läsa;p  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.