Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

Ser detta porträtt platt ut ?

2014-06-27 20:42 #0 av: [norrpojk65]

Som rubriken säger. Ser detta porträtt platt ut ? Alltså inget djup i bilden ?  Tar gärna både positiv och mindre positiv kritik 

Anmäl
2014-06-27 20:49 #1 av: AnnaFagerell

Tycker det är en fin bild, men flickan ser trött och lite besviken ut. skulle få mer lyster av lite mer gjädje

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2014-06-27 20:54 #2 av: LenaR

Kan inte hjälpa till med teknik, men pprotesterar mot #1 beskrivning - flickan möter ens blick helt obesvärat, och hon ser lugn och avslappnad ut! :-)

Anmäl
2014-06-27 23:48 #3 av: pellepiano

Inte platt, men det saknar lite kontrast tycker jag.

Anmäl
2014-06-28 00:23 #4 av: [norrpojk65]

Tackar för ris och ros.

#1 Gillar att ta bilder när inte personerna ler utan kan se allvarliga ut också. Men visst är det j trevligare om personen ler på bilden.

#2 Tyvärr så begränsar området runt personen hur jag kunde beskära bilden. Ja jag borde ha tänkt på det, men är ju bara en glad amatör. :-)

#3 Bilden är original från raw formatet utan att ändra något. Jag har dock testat att öka kontrasten och det ser mera okej ut. 

Anmäl
2014-06-28 05:51 #5 av: AnnaFagerell

#2 För mig saknar bilden styrka i flickans ögon...
#4 Man behöver inte le med munnen... Det är matthet i ögonen som gör att det "faller" lite för mig. 

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2014-06-28 16:51 #6 av: [norrpojk65]

#5 ja jag kan hålla med dig att hon ser lite trött ut. Tanken var att hon skulle se "tuff" ut, därav solglasögonen på huvudet. 

Måste nog införskaffa en vit STOR bakgrund att fota mot så jag inte begränsas när jag beskär  bilderna. Då kanske de inte blir så fyrkantiga utan stående istället.

Anmäl
2014-06-28 21:02 #7 av: AnnaFagerell

#6 Bilden är jättefin ändå =)

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2014-06-29 15:47 #8 av: ru4real

Tips för att plåta mot vit (alla bakgrunder iofs), flytta ut modellen en bit, en meter typ. då slipper man ofta den besvärande skuggan bakom. 

Sen, en liten kommentar till bilden, ja, jag tycker den ser lite platt ut. Allt ljus verkar komma rakt framifrån. Och hårets fall gör lite så att hennes kinder ser väldigt stora ut, även om de säkerligen inte är det.

Anmäl
2014-07-01 11:07 #9 av: Bagtjesen

Tjena norrpojk65 - Du har redan hunnit få många bra tips men även lite motstridiga kommentarer, och det är ju tycke och smak du är ute efter. Jag tycker att bilden är övergripande bra, men du har det där lilla gråblå sticket som följer av bakgrunden. Platt? Tycker jag inte då det är lite djup i bilden, och det som bidrar till det är den lilla antydningen till skugga av huvudet mot bakgrunden, och en aning skugga mellan håret och ansiktet. Om du tittar på håret så är det i skärpa i framkanten men avklingar bakåt, och det är möjligen det som gör att det är en aning suddigt i hennes ögon - skärpan ligger då kanske millimetrar för långt fram? Känner igen motivet och du tålmodiga modeller hemmavid!

Sommarhälsningar /Bägtjesen 

Anmäl
2014-07-03 21:27 #10 av: [norrpojk65]

Tackar för alla kloka inlägg. Nu har jag införskaffat en vit/svart bakgrund som jag skall prova använda vid porträttfotografering. Har testat fotografer lite idag och ser hur långt ifrån bakgrunden objektet måste vara för att inte skuggan skall falla på bakgrunden. Men kommer säkert att missa detta ett antal gånger till innan jag börjar lära mig.  Nu har jag iallafall plats så jag inte behöver beskära bildern kvadratiskt :D . 

Anmäl
2014-07-03 23:43 #11 av: pellepiano

Från sett avståndet från modell till bakgrund, gäller också,  ju större ljuskälla, eller ju närmare ljuskällan är , desto otydligare/svagare, mindre skarpa kanter,  får skuggan bakom modellen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.