Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Kameror, objektiv och annan utrustning

AF S och AF C

2014-06-18 15:42 #0 av: eemmasjogren

Heej, finns det någon här som vet hur man ställer in AF S och AF C på en Canon eos 1100D. 

Var på "fotokurs" igår och hon hade en Nikon och där kunde hon ställa in AF S och AF C, AF C skulle man ha när det var rörligt och AF S när det var stilleben men vi kunde inte hitta det på min kamera men på henne var det hur enkelt som helst.

Tack i förhand!

Anmäl
2014-06-18 16:16 #1 av: hydman

Detta motsvaras av One Shot AF och AI Servo AF. Det tredje alternativet AI Focus AF innebär att kameran växlar automatiskt mellan lägena. 

Anmäl
2014-06-18 18:33 #2 av: xla

Klarar inte en kursledare av att hjälpa till med inställningar på en kamera borde man nog fundera på vad personen kan hjälpa till med över huvud taget.

Anmäl
2014-06-19 10:51 #3 av: Carro107

Jag håller inte med #2. Skulle jag gå en "fotokurs" (som ts uttrycker det) så skulle jag inte räkna med att kursledaren har koll på inställningar på alla kameramärken och modeller.

Anmäl
2014-06-19 11:22 #4 av: JazzBass

Jag tenderar nog hålla med #2, åtminstone till viss del. Att känna till de två största märkenas namn på grundfunktioner som autofokusmetoder tycker jag nog en kursledare ska kunna. Åtminstone borde man kunna ta reda på saken genom att snabbt se över inställningarna på skärmen.

Däremot är inte det tekniska "allt" när det gäller foto. Det är en viktig del för att lära sig hantera verktyget, men en fotokurs borde handla om så mycket mer än det. Komposition, "ljuslära", bildbehandling, perspektivtänkande, bildanalys mm är också viktiga saker som en person som kanske inte är så värst teknikintresserad är bättre på. Gissar att denna lärare inte är speciellt teknikintresserad utan snarare bildintresserad, och en sån tror jag är mer inspirerande än en som är mer tekniskt lagd.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-06-19 12:05 #5 av: xla

#3 Nikon och Canon är inte alla märken utan det är dom två överlägset största. Man bör nog kunna kräva att en "lärare" ska orka ta sig tiden att ögna igenom instruktionsböckerna hos dom båda, det är ju faktiskt inget som är unikt för varje modell utan one shot och servo finns och heter samma sak hos alla canons olika serier av DSLR kameror. Läraren kan vara hur duktig som helst inom själva bildskapandet ändå men jag skulle uppfatta hen som extremt lat om man inte orkar sätta sig in i grundfunktioner som kan hjälpa sina elever med detta bildskapande. Efter att jag hade varit lite bitter över det hela hade jag nog valt att lägga mina pengar i någon annan lärares ficka.

Anmäl
2014-06-20 14:32 #6 av: eemmasjogren

Tack :)

Nu var det så att jag skrev "fotokurs" av en anledning för att det var en bekant till min mamma som gjorde detta gratis :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.