Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

hjälp, vilken kamera?

2014-05-24 17:00 #0 av: Örebro.OliviaA

Hej!

Jag vill köpa en ny kamera men vet inte vad för någon jag kan tänkas behöva som uppfyller mina krav.

Det här är kraven:

-ska kunna ta flera bilder per sekund
-ska tåla damm
-ska kunna ta bilder när det går fort
-ha bra in och ut zoom
-klarar stark sol och molnighet utan att få alltför fula bilder

Tar emot alla tips och idéer! :)

Anmäl
2014-05-24 17:17 #1 av: Po A

Hej...

Titta på Sony A77, Cyberphoto har den för 8490:- Ett riktigt klipp. Sen det andra med bra Zoom, det är lite på vad du sätter på för objektiv, det som följer med här i detta paket är ett 18-50 f2,8. Det andra med att klara sol och molningt det är hur du själv hanterar kameran...Så här får du mycket kamera för pengarna....

Po.

Anmäl
2014-05-24 18:33 #2 av: Inkanyezi

Lite mer dammtåliga är kameror som är vädertätade, och där är det kanske främst Nikons D90 och D7000 som kan vara aktuella, om du skulle leta begagnat, vilket kan vara bra mycket bättre om budgeten inte håller för en ny i den klassen.

Sony A77 som är nämnd här uppe är helt suverän på snabbhet att ta flera bilder i följd, främst för att den inte har någon klapperspegel som hindrar autofokusen att jobba medan man tar en snabb serie. Man får alltså fler skarpa bilder när man tar en snabb serie med den. Den har också bra stabilisering.

Om du hellre vill ha en spegelreflex (DSLR), kan du ta en titt på Pentax, modellen K-50 som tål mer damm. Tänk då också på att om du skaffar fler objektiv, ska de också vara tätade, och man får inte byta objektiv när man är i en dammig miljö, utan man måste se till att vara på dammfritt ställe när man tar av objektivet.
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=K-50rod1855
Lugn, den finns i fler färger, du behöver inte ta röd, utan du kan ta vit eller svart alltefter smak.
Om du vill ha en superzoom, så finns det en för 5490:- som är vädertätad: http://www.cyberphoto.se/info.php?article=da18135
Man kan köpa bara kamerahuset för 5390:-
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=K-50
Tillsammans är det 10880:- för att få en vädertätad snabb kamera av bra kvalité och med mycket zoom, både in och ut, som du uttrycker det. Billigare finns, men då tål kameran inte så mycket damm och regn.

Pentax har lika bra stabilisering som Sony, men AF hänger inte med i snabb serietagning, precis som alla andra spegelreflexkameror (inklusive Nikons och rena proffskameror). Det är bara Sonys SLT-kameror som klarar det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.