Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Mjukvara

Problem med att föra över bilder

2014-05-17 11:52 #0 av: Gur4m1

Jag har en Canon 1100D och en laptop (fujitsu) båda inköpta förra våren. Jag har installerat (och åter igen ominstallerat i försök att kicka igång överladdningen) med följande skiva till kameran.

Det hörs ett "bebop" ljud, när jag kopplar in kameran i datorn (så datorn känner ju av den på något sätt) men sen händer inget mer. Poppar inte upp något fönster (som det gjorde förr och jag kanske kryssade i "gör inte så" för jag vill gå in själv och välja bilderna jag vill ta fram) och jag hittar inte kameran bland "kontakt med"  under datorn. Så jag hittar inte "in i kameran" och vet inte varför eller vad som är fel (eller som jag förmodligen gör fel).

Jag vill ju kunna föra över bilderna, men vet inte varför det plötsligt inte går. Kameran har inte råkat ut för något, men en tjej fick låna den en stund (hon skadade den inte) men kan man har råkar trycka på någon inställning i kameran som gör detta? (Jag är ingen teknikmänniska).

*desperat*

Slänger in denna under mjukvara, men det kan ju vara fel på kameran.




Anmäl
2014-05-17 14:15 #1 av: [Teddies matte]

Sladden och ingången till kameran är felfria? Med min förra kamera fick jag lämna in den efter ett tag när usb-ingången i kameran var sönder/var sliten och kameran inte fick kontakt med datorn.

Du kan ju också använda kortläsare eller kortet direkt i datorn om du har den möjligheten.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2014-05-17 16:07 #2 av: Gur4m1

#1 Nej den verkar vara intakt och datorn "plingar" ju till när jag kopplar in den. Tänker att då msåte det ju ske någon typ av kontakt, dne känner av att jag kopplar in något nytt men sen händer ingenting mer :(

Anmäl
2014-05-17 17:39 #3 av: bgtommyalm

Försök med detta så tror jag det löser sig. Visserligen refererar jag till gamla XP men det skall se ut på ungefär samma sätt i sjuan och åttan.

Koppla in kameran och starta därefter kontrollpanelen, klicka på skrivare och annan maskinvara, klicka på Skannrar och kameror.
Där skall du hitta din inkopplade kamera.

Högerklicka på kameran och välj egenskaper.
Nu dyker det upp ett nytt litet fönster med tre flikar,
Allmänt, händelser och färgmatchning.
Välj händelser och där markerar du "Starta detta program" och väljer programmet från listan du får upp.
Se till att "Välj en händelse" har ifyllt "Kamera ansluten".

Detta borde lösa ditt problem.
Om inte så får du återkomma.
Lycka till!

Önskar dig en bra dag.    Tror mer på kunskap än på prylar!

Medarbetare på Modellfoto i Fokus

Anmäl
2014-05-17 19:06 #4 av: Inkanyezi

Om du inte specifikt behöver ansluta kameran, så brukar det vara enklare och säkrare att använda kortläsare. Det är möjligt att din dator har en korläsare där du kan stoppa in kamerans kort, och då kommer det garanterat upp.

Du behöver bara ansluta kameran när du ska använda EOS Utility för att ta bilder direkt från datorn. Överföring av bilder går i regel fortare med kortläsare, och man behöver inte ha kamerabatteriet laddat.

Det finns tre inställningar i kameran som kan påverka hur den visar upp sig för datorn, den ena är Masslagring, den andra PTP, och den tredje är om man har ställt in kameran för att göra utskrifter, DPOF.

Masslagring är det som fungerar med alla datorer. PTP fungerar inte med alla system, och DPOF fungerar bara med skrivare.

När du ansluter kameran till datorn kan du inte se allt innehåll på kortet, eftersom kameran har en server som bara visar innehållet i bildmappar. Med kortläsare kan du se hela innehållet på kortet.

RADERA ALDRIG bilder på kortet! Inte vare sig i kameran eller  i datorn.

Om du raderar på en Mac eller i Linux, så skapas en papperskorg på kortet och inga filer tas bort. Utrymmet som filerna tar upp befrias inte, och kameran kan inte skriva över filer som ligger i papperskorgen.

När du har fört över bilder och tagit backupp ska kortet formateras i kameran för att minska risken för fel och för att du ska vara säker på att det går att ta HD-video.

Men kolla din dator om du inte har en springa där du kan stoppa in ditt minneskort och kopiera filerna direkt.

Anmäl
2014-05-19 09:35 #5 av: Veda

Det är inte så att du behöver trycka OK på kameran?

Jag har en känsla av att min Canon 1000D reagerade olika på windows XP och Windows 7. Men är inte säker, jag laddar sällan ner bilder från kameran eftersom jag oftast fotar och lagrar direkt på datorn och inte i kameran. Dessutom brukar jag hämta bilderna med PSE och inte Canons program. (Oj, undrar om det här svamlet verkligen kan hjälpa någon.)

Anmäl
2014-05-19 21:56 #6 av: Gur4m1

Tack för alla tips, ska testa samtliga och kolla närmre när jag har tid till helgen :) Är ju väldigt trist att ha en kamera som man inte kan föra över bilderna från. Lärt mig mycket i tråden. :)

Är tyvärr gaaaanska säker på att min laptop inte har en kortläsare men jag har inte kollar efter ännu  :D *spännande*

Anmäl