Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Bilder halvt svarta med blixt

2014-05-16 12:24 #0 av: [Teddies matte]

När jag fotar med extern blixt med min nya kamera blir bilderna delvist svarta med högsta slutartid möjligt med blixt, försvinner om jag sänker den. Varför händer detta, var inte så med förra kameran. Antar att jag måste ändra på något, vad är det jag skall kolla efter?

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2014-05-16 13:34 #1 av: JazzBass

Menar du att bilderna blir delvis svarta då du har slutartiden inställd på kortast slutartid för blixtfoto (brukar vara typ 1/250s eller ditåt)? Vad har du för blixt och kamera?

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-05-16 13:40 #2 av: [Teddies matte]

#1 Precis. Fick nyss förklarat att det kan bli så med annat märke på blixten, dock var det inga problem med förra kameran och denna blixt.

Canon EOS 70D och Nissin Speedlite Di622.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl
2014-05-16 14:43 #3 av: JazzBass

Ok. Verkar som att du får köra med en längre kortaste blixtslutartid nu med den här kameran. De är ju alla lite olika, så att det funkade bra med förra kameran men inte den här är inte så konstigt sett ur den synvinkeln.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2014-05-16 14:49 #4 av: ru4real

börja m att ställa kameran på t ex 1/60 och blixten på samma, stega sedan upp i ett steg i taget på blixten tills du ser ngn skillnad och sedan stega ner från utgångspunkten. Testa sen samma m kameran, men med fast tid på blixten. Att laborera m bägge samtidigt gör det knepigare att felsöka tror jag.

Anmäl
2014-05-16 14:58 #5 av: Inkanyezi

Om du har ställt in kameran att synka på andra ridå, så gör den det också när du har en extern blixt, och eftersom den har en viss fördröjning kan det bli så. Det ska inte bli så med en speedlite, men det kan likväl hända. Dessutom kan man få samma fenomen också med längre tider i så fall.

Om den står på första ridå, så är det enklaste att använda en tid som funkar. Oftast brukar det vara 1/160 när kameran har kortaste synktid 1/200.

Men det är väldigt ovanligt med så fördröjd tändning, så det kan vara att du har ställt blixten på att vara slav och tända efter förblixten. Kolla med blixtens bruksanvisning. Om slavläget är inställt så, kanske den fördröjer tändningen också när den är kopplad med synk. När slavläget är inställt blinkar första lysdioden en gång i sekunden. Man trycker på Mode-knappen några sekunder för att växla läge.

Om det inte fixar sig så är det troligen något fel.

Anmäl
2014-05-16 20:02 #6 av: [Teddies matte]

#5 Den är på första.

Blixten är inte i slavläget.

Sajtvärd på Lagotto romagnolo i fokus

Anmäl