Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Adobe Photoshop/Lightroom/Elements

Photoshop CC + grafikkrasch

2014-05-11 11:31 #0 av: druttizen

Hejsan

Jag har en Packard Bell EasyNote TM85 med win 7.
64-bit. Service pack 1.
Den är fabriksställd för någon dag sen, för den låste sig.
Har nu installerad PS CC, som verkar fungera som det ska, men nu när jag satt och redigerade så blev skärmen svart och sen kom tillbaka ihop med ett meddelande nere vid klockan:

"Grafikdrivrutinen slutade svara och har återställts.
Grafikdrivrutinen NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 335,23 slutade svara och har återställts"

Jag har ju laddat ner de senaste drivrutinerna, så jag förstår inte varför det kraschar så här. 
Förut hade jag ps 6.. Är det så att mitt grafikkort är för "gammalt" för ps cc? Fungerar ju snabbt och bra för övrigt..

Anmäl
2014-05-11 12:11 #1 av: Inkanyezi

Uppenbart var det något fel med grafikdrivrutinen eller grafikkortets minne. Vilket det är går inte att sia om, men starkast misstänkt är nog grafikdrivrutinen och dess samarbete med operativsystemet. Det kan ha varit en glitch, men om det upprepar sig vid bildbehandling så är det fel någonstans. Det är inte säkert att felet uppstod mer än tillfälligt.

64-bitars Windows har åtminstone tidigare haft ganska stora problem med drivrutiner och det kanske kommer nya drivrutiner till ditt grafikchip inom kort. Men prova att upprepa felet, för att se om det kommer igen.

Det går alltså inte att från det du har nämnt här klart säga var felet ligger, men de tre huvudmisstänkta är grafikdrivrutinen, minnet och grafikchipet, ungefär i den ordningen. Den som är lite mer cynisk kan tycka att det är operativsystemet som är den mest troliga orsaken, men det finns uppenbara fördelar med att köra bildbehandling i 64 bitar jämfört med 32.

Att uppgradera operativsystemet (till Windows 8.n) är ett av standardsvaren som ofta kommer på såna här frågor, men i första hand ska man se om felet var tillfälligt eller om det kommer igen varje gång man gör samma sak.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.