Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik

Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Fotografera fordon och sport. Ej kritik

Cross?

2014-05-09 16:04 #0 av: Caaassiiie

Hej! Glad

Jag ska gå utanför mitt fotoområde och fotografera cross i helgen. Vanligtvis fotograferar jag djur/natur - hästsport och sådär. Men jag vill alltid testa på något nytt och lära mig mer, bredda min kunskap. Så till frågorna..

  • Vad ska jag tänka på? 
  • Tips på någon speciell inställning ni tycker är bäst? 

Jag testar mig alltid fram själv, men tänkte mest om någon har något konkret - att såhär borde du göra tips - typ. Alla tips kring området tas mer än gärna emot!

Tack på förhand! Glad

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2014-05-09 16:46 #1 av: ru4real

Så korta slutartider som möjligt, kanske testa att panorera med motivet, kanske ha blixt och stå på ett bra ställe för att fånga dem i luften? Har ingen aning, men du får nog testa dig fram. Och ta många bilder :)


Anmäl
2014-05-09 18:38 #2 av: papa-bear

ser du andra fotografer, kan du väl spionera på dem och se hur de gör, när de väljer plats och liknande. mer närgångna frågor som val av objektiv och till den biten hörandes, får du ta närkontakt med dem.

Anmäl
2014-05-09 20:34 #3 av: uffelarsen

Försök att hitta "händelserika vinklar"  Hopp snett framifrån , ingång/utgång i kurvor, 45grader framifrån/bakifrån funkar också bilder tagna från låg vinkel , panoreringar med ca 125/250/s listan är lång :-) Viktigast är att du får tur med vädret gärna lite halvmulet, jag tog lite bilder från motocross i Saxtorp och vädret var inte kul att fotografera i, stark solsken med massor av damm. Jag har lagt upp lite bilder på www.ulfendorfen.com och är det något du undrar närmare över så är det bara att maila mig. Jag känner för olika saker vid olika tillfällen och denna gången blev det kanske lite väl färgstarkt här och där men det var så det blev denna gången. :-) Jag rekommenderar på det allra starkaste att du inte använder dig utav blixt då det kan störa förarna, är det en träning så kan du kolla med någon förare om det är ok med blixt så att han är förberedd, du kan då säkert få lite coola"freestylingbilder" på köpet om du frågar rätt förare. lycka till och visa gärna lite hur det blev.

Anmäl
2014-05-09 20:52 #4 av: [PeterWem]

Motljus blir snyggt, men då behöver man nåt som lyser upp motivet. Bilden i länken har en slutartid på 1/1000 sekund och två stycken externa blixtar, 430EX och 550EX uppställda bredvid mig. Den tredje blixten triggade nämligen inte p.g.a. handhavandefel.

Anmäl
2014-05-09 21:52 #5 av: [PeterWem]

Och länken förstås.

http://kameratrollet.se/wp-content/uploads/2013/09/IMG_8239.jpg

Anmäl
2014-05-10 08:16 #6 av: Martin

Skall du fotografera ute vid Husie? Lycka till oavsett!

Med tanke på vädret om det är här nere så rejäla regnkläder och skydd för kameran.

Ang val av plats så undvik ytterkurvor, alltså att stå där det kan tänkas sprätta grus och lera. Placera dig hellre i utgången av kurvan så kan du nog få häftiga actionbilder där du får med grussprätt men inte hamnar mitt i det!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2014-05-30 00:30 #7 av: Bildeffekt

Ta långt fler bilder än du hade tänkt dig.

Är själv inne i sporten och här en bild på min grabb.

Plåtat mx i 10 år och många många bilder blir det ;-)


MVH Julle - http://www.bildeffekt.se


Anmäl
2014-06-05 20:33 #8 av: Caaassiiie

Hej! Glad

Har haft så mycket att göra, inte hunnit gå in och läsa här sedan jag sist skrev.  Tack för alla tips osv. Det med slutartider har jag koll på :) Det blev bankörning på Sturup Raceway! Kände mig inte så kry och vädret hade jag riktig otur med, väldigt blött. Man hann knäppa någon bild sen började det regna igen och så höll det på hela dagen, tyvärr. Så gick aldrig ut på banan, stod på läktaren. Skulle åka med samma vän till Knutstorp nu helgen som var också, men fick förhinder där med och blev hundbiten. Först nu är jag på bättringsvägen och har haft tid/ork/lust och sätta mig ner och kom ihåg att logga in här.

Tacksam för alla svaren jag fick! Blir det av fler gånger i sommar ska jag absolut gå in och kika på dessa svaren igen och prova lite olika. Nu har jag i alla fall provat på vad det handlar om och känt av läget.

Det blev ju några bilder - mest som föraren ville ha. Han är inte lika insatt på den tekniska delen på foto osv, men tog några bilder och skickade med till honom. Kan bjuda på ett par här också. Det kan hända att bilderna ser konstiga ut (?) eftersom att jag behövde förminska ner dem för att lägga ut dem här.

För de som kan, finns det fler att se i ett album på min facebooksida, hade svårt att plocka ut några bilder, självkritisk som jag är. De två första är jag nöjd med på något vis, eftersom det var första gången jag provade.

Här är albumet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.494261167367790.1073741861.141868535940390&type=3 

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2014-06-05 20:34 #9 av: Caaassiiie

.

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2014-06-05 20:34 #10 av: Caaassiiie

.

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2014-06-05 20:34 #11 av: Caaassiiie

.

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2014-06-05 20:36 #12 av: Caaassiiie

och en sista !  

Förlåt om det inte var tillåtet att lägga ut så många. Har glömt en del regler sedan sist, vad som gäller var. Ber om ursäkt i såna fall. 

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2014-06-05 21:13 #13 av: Martin

Den sista blev väldigt effektfull med vinkeln och skuggan. Kreativt!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2014-06-05 22:30 #14 av: uffelarsen

Dina första 2 bilder är helt ok , bra bilder men den sista sticker helt klart ut. Supercool den gillade jag riktigt ordentligt. Den aviker från det som man brukar se och det gör att man kollar in den lite extra. som sagt mycket fin bild.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.