Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Allmän diskussion kring fotografering

Ska köpa systemkamera

2014-03-25 09:13 #0 av: Allexx77

Är "Sony Alpha 350" bra för bla bilder som tas i fart? (som kanin hopp och sådant som rör sig lite) det är ju svårt att få en kanin att sitta still.
Eller har ni några bättre förslag?

Anmäl
2014-03-25 09:39 #1 av: Inkanyezi

När du frågar efter bättre förslag så undrar jag om det är en begagnad α350 du har på gång, eftersom det är en rätt gammal modell.

Kameror utvecklas ganska fort, och det har kommit flera generationer efter α350, både från Sony och av andra märken. Om du vill ha samma sensor som i de bättre modellerna och motsvarande bildstabilisering, men senare och bättre, skulle jag i första hand rekommendera Pentax av senare generation.

Den nu aktuella Pentax K-50 är väldigt mycket bättre än Sony α350, men den har så klart ett högre pris. Också någon äldre Pentax-modell, som K-r, är klart bättre än α350 och bör som begagnad ligga bra till i pris.

Också Sony har nyare kameror, och där finns ett antal SLT-modeller, som kanske skulle passa dig bättre. De kamerorna har inte någon optisk sökare, utan man tittar på en skärm som visar hur bilden kommer att bli. I övrigt är de jämförbara med DSLR-kamerorna, alltså kamerorna med spegel.

Sony α350 funkar för att ta hoppande kaniner, det gör i stort sett alla DSLR-kameror. Men den har en del brister när man jämför den med senare modeller med bättre sensorer, och det gäller främst det dynamiska omfånget och förmågan att ta bilder i svagare ljus.

Anmäl
2014-03-25 11:13 #2 av: Allexx77

Okej tack!
Ja den är begangnad men den har ett jätte bra pris!
Letar dock inte efter den bästa och senast kameran utan snarare en kamera som det går att ta fina bilder med och är hyfsat lätt att hantera.
Har verkligen fastnt för denna modellen!

Anmäl
2014-03-25 12:47 #3 av: MagArne

Vad specifikt är det du har fastnat med denna Sony?

Anmäl
2014-03-25 20:35 #4 av: Allexx77

Dels för att jag kunde köpa den så billigt och sen så har vi en liknande hemma som jag tycker är super bra.
Får dock inte använda den för privata bruk eftersom att den är ifrån min pappas jobb så därför köper jag en egen.
Sen så tycker jag också att den utfällbara skärmen är super charmig! ;)

Anmäl
2014-03-25 20:55 #5 av: MagArne

Ja, är du inkörd med Sony så är ju valet på en egen Sony givet.

Vad är ett "jättebra" pris för en a350?

Anmäl
2014-03-27 08:54 #6 av: Allexx77

2000

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.