Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Hård

Bröllop

2014-02-10 13:32 #0 av: Fjällfoto

Plåtade mitt första bröllop i lördags. Spännande, men ack så nervöst!

Vill ha lite kritik på denna bild; bra, dåligt, vad jag ska tänka på till nästa gång, och så vidare.


Kom ihåg att detta var första gången jag fotat brudpar och snön dessutom vräker ner.

Anmäl
2014-02-10 14:25 #1 av: JNN


Det var en riktigt fin bild, gillar kompet med den centrerade gatan bakom brudparet som står lite mer åt sidan., möjligen att snön hade fått ha mer detaljer, och det finns lite kromatisk aberration. Det kommer sig förmodligen av den stora bländaröppningen.

Men utöver det tycker jag att det var ett annorlunda och väldigt fint bröllopsporträtt!Ler

Anmäl
2014-02-10 15:16 #2 av: Fjällfoto

Tack!


Anledningen till att de gamla husen i bakgrunden fick vara med var på grund av att detta också ska användas som reklammaterial för Vilhelmina. Glad

Anmäl
2014-03-26 22:26 #3 av: MatildaSjöberg

Jag gillar bilden! Kul att paret inte är centrerat, mysig stämning och stämningsfull bakgrund. Bra jobbat med ljus och snö. Att förbättra, snön som faller, annars good job!

Anmäl
2014-03-27 12:30 #4 av: Inkanyezi

Att tänka på till nästa gång kanske att man inte behöver höja ISO när man har så pass bra ljus, och att tider från ungefär 1/250 och snabbare räcker för att fånga fallande snö med skärpa. Nu är det dynamiska innehållet vid snöfall ändå inte större än att man kan använda högt ISO, så det finns inte någon större nackdel med det - bara att 1/2000 inte är nödvändigt. Det man kan vinna med större dynamiskt omfång är teckningen i den svarta kostymen.

Jag tycker att bilden är mycket bra, håller med föregående. Jag skulle nog göra ett försök att dämpa orberna som har uppstått med kostymen som bakgrund av snö som är mycket nära kameran. Det är antagligen ganska lätt att göra med plåsterlappen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.